Ühistranspordikeskus liinide kärpimisest: Head asjad sünnivad aeglaselt

Sirle Matt
, reporter
Copy
Transpordiameti kava kohaselt tuleb liinikilomeetreid kärpida kaks protsenti ühtemoodi nii seal, kus on tasuta ühistransport, kui kohtades, kus sõitjad pileti eest maksavad.
Transpordiameti kava kohaselt tuleb liinikilomeetreid kärpida kaks protsenti ühtemoodi nii seal, kus on tasuta ühistransport, kui kohtades, kus sõitjad pileti eest maksavad. Foto: Mailiis Ollino

Kuigi avalikkuseni on jõudnud transpordiameti kokkuhoiukava ja siht kärpida ühistranspordi liinikilomeetreid kahe protsendi võrra, rahustab Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) juhataja Andrus Kärpuk sõitjaid: muudatusi ei tehta kiirustades ega nii, et mõnelt inimeselt võetakse ära kõik liikumise võimalused. “Head asjad sünnivad aeglaselt,” rõhutab ta.

Õigupoolest pole transpordiamet veel vormistanud korraldust, mis paneks ühistranspordikeskustele kohustuse sõite kokku tõmmata. Mingit konkreetset tähtaegagi transpordiameti ühistranspordiosakonna juhataja Kirke Williamsoni sõnutsi antud ei ole, ühistranspordikeskustel tuleb lihtsalt arvestada dotatsiooni suurusega.

Bussidotatsiooni baaseelarve tulevaks aastaks võrreldes tänavusega ei vähene, vaid isegi kasvab kahe ja poole miljoni euro võrra. Teisalt nendib Williamson, et hinnad on kasvanud kiiremini kui dotatsiooni suurus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles