Pärnu aasta tegu püüab nägusaima betoonehitise tiitlit (2)

Helen Clark
, Reporter
Copy
Pärnu sisejulgeolekumaja pürib 2021. aasta betoonehitiseks.
Pärnu sisejulgeolekumaja pürib 2021. aasta betoonehitiseks. Foto: Urmas Luik

Mullu valminud ja äsja Pärnu aasta teo tiitliga pärjatud sisejulgeolekumaja esitati aasta betoonehitise nominendiks. Tammsaare puiesteel asuvad peale politsei ja piirivalve päästeameti, häirekeskuse, siseministeeriumi infotehnoloogia‐ ja arenduskeskuse (SMIT) ning sotsiaalkindlustusameti ohvriabi töö‐ ja teenistusruumid.

Konkursi eesmärk on esile tõsta ehitisi, mille ilu ja efektiivne ja ökonoomne teostus näitavad betooni kui kodumaise materjali eeliseid ja võimalusi. Kokku osaleb Eesti betooniühingu ja ehitusmaterjalide tootjate liidu korraldataval konkursil 16 ehitist. 

Aasta betoonehitise tiitlile on esitatud väga erinevad hooned: büroohooned, hooldekodu, koolid, korterelamud, rulapark, sadamaterminal, sillad, tervishoiuasutus ja tunnelid. “Möödunud betoonehitiste aastat võib nimetada sildade ja tunnelite ehituse aastaks: võistlusel osaleb lausa viis silda-tunnelit,” ütles betooniühingu tegevdirektor Toomas Vainola. Nende hulgas on Rail Balticu esimene valminud viadukt Saustinõmme Tallinna ringteel. 

Võistluse korraldajate sõnutsi võidab objekt, kus oluline panus on olnud Eestis registreeritud ettevõtjate tööl ja Eestist tarnitud betoonmaterjalidel. Võidutööd valides arvestatakse objekti projekteerimise ja ehitamise professionaalsust, nõudlikkusastet, kvaliteeti ja innovaatilisustki. 

22. korda korraldatava võistluse žüriisse kuuluvad arhitektide liidu, betooniühingu, ehitusettevõtjate liidu, ehitusinseneride liidu, ehituskonsultatsiooniettevõtete liidu, ehitusmaterjalide tootjate liidu, Kunda Nordic Tsemendi ja ehitusajakirjanduse esindajad. 

Võitja kuulutatakse välja betoonipäeval märtsis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles