Kesklinna silda hakkab kaunistama seinamaal

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu Kesklinna sild saab maalingu, kus on kujutatud vanaaegse sadama jõevaadet.
Pärnu Kesklinna sild saab maalingu, kus on kujutatud vanaaegse sadama jõevaadet. Foto: Pärnu linnavalitsus

Pärnu linnavalitsus tellis kohalikult tänavakunstnikult Kryptikult seinamaali, mis hiljemalt mai lõpust kaunistab Kesklinna silla sadamapoolset külge.

Maalil on kujutatud vanaaegse sadama jõevaadet. Selle autor Kryptik ehk kodanikunimega Kristjan Tamm on kaunistanud paljusid Pärnu elektri- ja sidekappe.

Aastatel 2013–2015 toimus Pärnus tänavakunstifestival “Sõnum seinal”, mille käigus sai mitu Jaansoni raja äärset ja kesklinna jäävat seina uue kuue. Eelmisel aastal värviti remondi käigus üle Kesklinna silla seinamaalid, mistõttu linnakujunduse spetsialistil Janno Poopuul tekkis mõte kaunistada sild uute taiestega.

Esmalt pöördus Poopuu kohaliku tänavakunstniku Kryptiku poole, kes ideest kinni haaras. Edaspidi on Poopuul kavas teistegi Eesti tänavakunstnikega koostööd teha.

Pärnu üks tuntumaid seinamaalinguid asub loovlinnakus, kuhu Edward von Lõngus “Surmatantsu” tegelased maalis. Kesklinnast vana postimaja seinalt leiab kunstnik Martin Rattase ja tema abilise Allan Lubergi tervet seina katva maali.

Poopuu sõnutsi on mitme Võru korrusmaja seintel Navitrolla (Heiki Trolla) suured intrigeerivad pildid. Pärnu kaunimaks muutmiseks on tal kavatsus hakata kampaania “Värvid linna!” kaudu toetama korteriühistuid ja ettevõtteid, mis soovivad oma majadele kõrgetasemelisi maalinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles