Vaidlus Tootsi tuulepargi üle võib saada kiire lõpplahenduse (1)

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Kuigi Eesti Energia ei ole viie ­aasta jooksul pannud püsti ühtegi tuulikut, on Elering alajaama Tootsis selle tarbeks valmis ehitanud.
Kuigi Eesti Energia ei ole viie ­aasta jooksul pannud püsti ühtegi tuulikut, on Elering alajaama Tootsis selle tarbeks valmis ehitanud. Foto: Mailiis Ollino

Peaminister Kaja Kallas on andnud mõista, et Eesti Energia ja Ele­ringi vaheline kohtuvaidlus Tootsi tuulepargi taastuvenergia toetuste pärast tuleb võimalikult kiiresti lõpetada. Eesti Energia on valmis arutama kiiremaid lahendusi, samal ajal Elering ootab tegutsemist vastaspoolelt.

Peaminister Kaja Kallas avaldas aasta lõpus, et andis valitsuskabineti arutelul suunise vaidlus lõpetada. “Kahe riigiettevõtte ­vahel ei ole mõtet kohtuvaidlust pidada,” ütles Kallas Vikerraadio raadiosaates “Stuudios on pea­minister”. “Meie tahaksime, et see (tuulepark, L. M.) tuleks ­ruttu turule ja (Eesti Energia, L. M.) ­seda tasu ei küsiks.”

​Aasta tagasi jättis riigile kuuluv elektrivõrke haldav Elering teise riigifirma Eesti Energia Tootsi tuulepargi projekti taastuvenergia toetuseta, mis tähendas Eesti Energia jaoks miljoneid eurosid saamata jäänud tulu.

Elering maksab seda toetus­raha taastuvenergia tootjaile, kes on projektidega enne 2017. aastat algust teinud. Elering aga otsustas jätta Eesti Energia Tootsi tuulepargi projekti rahata, sest sel puudus 2016. aasta lõpu seisuga Tootsi tuulepargi alal maakasutusõigus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles