Saarde abivallavanemana asus tööle Mait Talvoja

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Varem Pärnus ja Paikusel juhtivatel kohtadel olnud Mait Talvoja töötas viimati Põhja-Pärnumaa vallavalitsuses.
Varem Pärnus ja Paikusel juhtivatel kohtadel olnud Mait Talvoja töötas viimati Põhja-Pärnumaa vallavalitsuses. Foto: Urmas Luik

Saarde vallavalitsus andis oma kodulehel teada, et sellest nädalast on nende abivallavanem Mait Talvoja.

Tegevusvaldkonnad, mida Talvoja abivallavanemana juhib ja korraldab, on keskkond, jäätmekäitlus, heakord, transport ja liikluskorraldus, teede remondi ja hoiu planeerimine, tänavavalgustus, maakorraldus, ehitusalane tegevus, planeerimine, energeetika, ühisveevärk ja -kanalisatsioon, vallavara jooksev haldamine.

1959. aastal Haapsalus sündinud ja 1982. aastal Tallinna polütehnilise instituudi mehaanikainseneri eriala lõpetanud Talvojal on avalikus sektoris töötamise kogemus mitmest omavalitsusest. Ta on töötanud majandusosakonna juhatajana Pärnu linnavalitsuses ja oma viimatises töökohas Põhja-Pärnumaa vallavalitsuses. Peale selle on ta olnud Paikuse vallavolikogu esimees ja liige.

Sügisel kohalikel valimistel sai valimisliit Südamega Saardes 15-liikmelises Saarde vallavolikogus üheksa kohta ehk enamuse. Selle valimisliidu nimekirjas kandideerinud Eiko Tammistist sai volikogu esimees ja Külli Karust samast valimisliidust vallavanem.

Läinud aasta lõpus lõppenud Saarde abivallavanema konkursile saatis sooviavalduse seitse kandidaati. 14. detsembril kirjutas Pärnu Postimees, et vestlusvooru järel valis vallavanem Karu välja mehe, kes peaks astuma ametisse uue aasta hakul. Siis Karu veel ei avaldanud, kellega tegu. 

Karu selgitas tookord, et konkursil jäi osalejate senise töökogemuse põhjal silma paar–kolm kandidaati, kelle vahel valimine osutus üpris keeruliseks. “Kõigil olid oma plussid. Valik sai tehtud vestluste põhjal tunnetuse pealt, kuidas meie koostöö võiks klappida,” lausus vallavanem vahetult pärast konkursi lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles