Treenerid annavad Jõulumäel tasuta suusatunde

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Suusatundidesse on oodatud kõik huvilised, kuid fookus on suunatud eelkõige lastele ja neile, kes satuvad suusarajale harva või üldse mitte.
Suusatundidesse on oodatud kõik huvilised, kuid fookus on suunatud eelkõige lastele ja neile, kes satuvad suusarajale harva või üldse mitte. Foto: Margus Ansu

Eesti suusaliit alustab algaval nädalal kampaaniaga “100 suusatundi”, mille käigus annavad Eesti parimad suusatreenerid kõigis maakondades lastele, noortele ja täiskasvanutele tasuta suusatunde.

Kodumaakonnas saab osa võtta murdmaasuusatamise tundidest, mis toimuvad Jõulumäel. Esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel on tundi oodatud seitsme- kuni 12aastased lapsed. Kolmapäeval ja reedel saavad täiskasvanud lihvida oma oskusi uisutehnikas ning laupäevane suusatund on mõeldud kogu perele.

“Eelmise aasta lõpus tähistas Eesti suusaliit 100 aasta juubelit. Tahame samas vaimus jätkata, mistõttu korraldame järgmise nädala jooksul ligikaudu 100 suusatundi. Ettevõtmise eesmärk on kasutada ära lumerikast talve, tutvustada inimestele Eesti terviseradasid ning populariseerida nii ägedat ala nagu suusasport,” ütles Eesti suusaliidu juhatuse liige ja kampaania eestvedaja Vahur Teppan.

Teppan märkis, et ehkki nad ootavad osalema kõiki huvilisi, on fookus suunatud eelkõige lastele ja neile, kes satuvad suusarajale harva või üldse mitte. “Eesti inimeste keskmine suusaoskus on maailma mõistes kindlasti tipus, Norra ja Soomega võrreldeski pole meil midagi häbeneda. Samal ajal on palju neid, kes tahaksid, aga puudulike oskuste ja kogemuste tõttu kardavad suusarajale minna,” tõdes Teppan.

Kõik suusatunnid on huvilistele tasuta ja registreerimine pole vajalik. 

Murdmaasuusatundidest osavõtjatel peab olema enda varustus: suusad, kepid, saapad ja soovitavalt sportlik riietuski. Kel varustust pole, saab seda rentida suusakeskustest, mis asuvad suusatundide kogunemiskohtade läheduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles