Pärnumaale tuleb kaheksa elektriautode laadimispunkti

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

KredExi eile avalikustatud elektriautode kiirlaadimispunktide nimekirja kohaselt tahetakse Pärnumaale rajada oktoobri lõpuks kaheksa laadimispunkti.

Pärnumaale kavandatavatest kiirlaadimispunktidest neli on Pärnus: Tallinna maanteel Olerexi tanklas, Ringi tänaval bussijaama kõrval, Riia maanteel Mercedes-Benzi esinduse juures ja Suur-Jõe tänaval Suurejõe Selveri juures.

Maakonnas asuvad laadimispunktid Häädemeeste vallas Arumetsa külas, Kilingi-Nõmmel Turu tänaval, Tõstamaal Varbla maanteel ja Vändras.

Kogu Eestis rajatakse 160 kiirlaadimiskohta, neist 100 paikneb linnades ja 60 maanteede ääres. Suurematest linnadest tuleb Tallinna 27, Tartusse kümme ja Narva kaks kiirlaadimispunkti. Nende omavaheline distants maanteedel on 40–60 kilomeetrit.

Peale kiirlaadijate paigaldatakse sotsiaaltöötajate elektriautode tarvis kohalikesse omavalitsustesse 507 tavalaadijat.

„Eesti on esimene riik maailmas, mis katab kogu riigi ühtlase kiirlaadimispunktide võrgustikuga,“ ütles KredExi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juht Mirja Adler.

Elektriautode kiirlaadimisvõrgu rajab Eestisse ABB ja see peab olema töövalmis oktoobri lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles