Samal teelõigul sõitis lühikese ajaga teelt välja mitu autot

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Teed on libedad
Teed on libedad Foto: Marko Saarm

Pärnumaal on politseile teatatud mitmest tugevast tuulest ja libedusest põhjustatud sündmusest, sealhulgas nii puudest teel kui autodest kraavis.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Indrek Hirs kinnitas, et Pärnumaal inimvigastustega liiklusõnnetusest teateid olnud ei ole, ent pisemaid libedast tingitud õnnetusi on lähiajal olnud mitmeid.

Kell 11.51 teatati, et Lääneranna vallas Lautna külas sõitis Risti–Virtsu–Kuivastu–Kuressaare maantee 36. kilomeetril esialgsetel andmetel libeduse tõttu kraavi sõiduauto Suzuki.

Täna kell 11.51 juhtus liiklusõnnetus Risti–Virtsu–Kuivastu maantee 34. kilomeetril.
Täna kell 11.51 juhtus liiklusõnnetus Risti–Virtsu–Kuivastu maantee 34. kilomeetril. Foto: Tark Tee

Kell 12.24 vajus Põhja-Pärnumaa vallas Sohlu külas Aluste–Kergu tee 9. kilomeetril libeduse tõttu kraavi veoauto. Vaid mõni minut hiljem, kell 12.27 teatati taas õnnetusest Lääneranna vallas Lautna külas, kus Risti–Virtsu–Kuivastu maantee 34. kilomeetril vajus esmase info põhjal libeduse tõttu kraavi mikrobuss.

Täna kell 12.24 juhtus liiklusõnnetus Aluste–Kergu maantee 9. kilomeetril.
Täna kell 12.24 juhtus liiklusõnnetus Aluste–Kergu maantee 9. kilomeetril. Foto: Tark Tee

“Üheski intsidendis inimesed kannatada ei saanud, Lautnas oli mõlemal juhul tegu kindlustusjuhtumiga,” tõdes Hirs.

Libedate teeoludega sõites peab sõidukijuht olema eriti tähelepanelik, vältida tasub järske manöövreid, muuhulgas möödasõitegi. “Kindlasti ei ole lubatud suurim sõidukiirus kohustuslik, raskete teeolude korral on väga mõistlik sõita lubatud suurimast sõidukiirusest aeglasemalt,” rõhutas politsei kõneisik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles