Erialase hariduseta inimesed saavad teadmisi omandada tasuta kursustel

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Algajatele arvutikasutajatele on mõeldud koolitus, kus õpitakse kasutama teksti- ja tabeltöötlusprogramme ja internetti.
Algajatele arvutikasutajatele on mõeldud koolitus, kus õpitakse kasutama teksti- ja tabeltöötlusprogramme ja internetti. Foto: Arvo Meeks

Ligemale 40 õppeasutust kogu riigis pakub juuni lõpuni võimalust osaleda tasuta kursustel. Pärnakad saavad uusi teadmisi ja oskusi omandada eri valdkondades Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) ja Pärnu Saksa tehnoloogiakoolis. 

“Tervisekriis on kaasa toonud muutused majanduses ja tööturul, millega kohanemiseks pakume riigi poolt tasuta kursusi,” sõnas haridus- ja teadusministeeriumi täiskasvanuhariduse poliitika valdkonna juht Merlin Tatrik. “Iga huviline võiks leida endale midagi sobivat, sest kursusi on arvutikasutusest meeskonnatööni. Elukestev õpe ja selle soodustamine annab nii töötajale kui organisatsioonile konkurentsieelise.”

Enamik koolitusi on seotud digipädevuse arendamisega, aga käsitletakse näiteks ka stressirohkes olukorras toimetulekut, pakutakse võimalust omandada erialast võõrkeelt ja õppida turundama.

Iga huviline võiks leida endale midagi sobivat, sest kursusi on arvutikasutusest meeskonnatööni. Elukestev õpe ja selle soodustamine annab nii töötajale kui organisatsioonile konkurentsieelise.

Merlin Tatrik

Pärnu Saksa tehnoloogiakoolis saab näiteks läbida 30 akadeemilist tundi kestva koolituse selle kohta, kuidas kujundada pakendit ja etiketti. Samuti omandada raamatupidamise ja juhtimisteadmisi. Algajatele arvutikasutajatele on mõeldud kursus, kus õpitakse kasutama teksti- ja tabeltöötlusprogramme ja internetti.

PKHKs saab muu hulgas õppida soome ja inglise keelt, fototöötlust, metsa- ja ravimtaimede kasvatamist ja väliruumi kavandamist internetis. Kõige mahukam – 80 akadeemilist tundi – on ettevalmistuskursus, õppimaks üldhariduskooli õpetaja abiks.

Kursused on jätkuvalt mõeldud leevendama peamiselt COVID-19-pandeemiast põhjustatud kriisi sotsiaalmajanduslikku mõju ja aitavad ettevõtetel ja organisatsioonidel oma tööd muutunud oludes ümber korraldada. 

Tasuta kursustele on eelkõige õppima oodatud põhi- ja keskharidusega inimesed, kel puudub erialane haridus.

Kursused toimuvad juuni lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles