Pea 40 protsenti pärnumaalastest aitas rahvaloendusele kaasa

Copy
Statistikaameti peadirektor Urmet Lee on tänulik neile eestimaalastele, kes e-ankeedi siiski täitsid.
Statistikaameti peadirektor Urmet Lee on tänulik neile eestimaalastele, kes e-ankeedi siiski täitsid. Foto: Andres Haabu

Läinud laupäeval oli viimane päev täita rahvaloenduse e-ankeeti. Sel moel panustas loenduse õnnestumisse 43 protsenti Eesti elanikest. Pärnumaal jäi osalusprotsent 38 ligi.

Kõige enam panustasid inimesed Tartu linnas ja Harjumaal, kus e-ankeedi täitis ligemale pool elanikest. Samuti näitavad esmased andmed, et aktiivsed vastajad olid 40–65aastased naised, passiivsemad aga noored mehed.

“Vastamine ei olnud kõigile kohustuslik ja seda enam teeb rõõmu, et inimesed niivõrd keerulisel ajal palvele reageerisid ja sellega rahvaloenduse õnnestumisse olulise panuse andsid,” ütles statistikaameti peadirektor Urmet Lee.

Lee rõhutas, et olenemata e-ankeedi täitmisest saavad loendatud kõik Eesti inimesed. “Need, kes ei jõudnud või ei saanud küsimustikule vastata, ei pea muretsema, sest registriandmete alusel loendame üle kõik Eesti elanikud,” kinnitas ta.

Rahvaloendus ei ole kaugeltki läbi. See jätkub väiksemas mahus veebruaris ja siis tegeldakse kõigi nendega, kes kuuluvad kohustuslikku juhuvalimisse, aga mingil põhjusel veebis ei vastanud. Nende inimestega võtavad ühendust küsitlejad. “Esmalt võtame inimestega ühendust telefoni teel, kodukülastused on COVIDit arvestades viimane võimalus ja toimuvad ainult eelkokkuleppel,” märkis Lee.

Rahvaloenduse tulemusi hakkab amet avaldama juunis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles