Parkimismaja ja Pärnu Keskus said omanikud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Keskus ja pooleliolev parkimismaja.
Pärnu Keskus ja pooleliolev parkimismaja. Foto: Ants Liigus

Eile Tallinnas toimunud enampakkumisel ostis Pärnu pooleli oleva parkimismaja AS Merco Ehitus Eesti ja Pärnu Keskuse Wendre tegevjuhile Vahur Roosaarele kuuluv OÜ Stevara.

Parkimismaja pankrotivara ostmisel osales kolm ettevõtet. Kõige kõrgemat hinda, ilma käibemaksuta 1,2 miljonit eurot pakkus Merco Ehitus.

“See on Pärnu jaoks hea märk, et nii tugev firma selle ostis,” ütles pankrotihaldur Andres Hermet. “Usun, et Merco Ehituse ja Pärnu linnavalitsuse koostöö saab olema tihe ja parkimismaja ehitatakse kähku valmis”.

Stevara ostis Pärnu Keskuse alghinnaga, milleks on ilma käibemaksuta 4,63 miljonit eurot. Roosaare teatel pole Pärnu Keskuse ostmine Wendrega seotud, vaid lihtsalt huvitav võimalus.

Pärnu Keskuse ostjal tuleb enamiku kaubanduskeskuse peal olevate korterite viimistlus lõpetada ja korterid maha müüa. Kaubanduskeskus vajab häid rentnikke, seni on osa rentnikke keskuse hüljanud.

Küsimusele, kas Stevaral on kavas ka parkimismaja osta, vastas Roosaar, et kõik on võimalik, kuid ta ei tea Merko Ehituse plaane. Endised omanikud kavandasid Pärnu Keskuse ja parkimismaja koos selle esimesele korrusele planeeritud toidukauplusega ühtse tervikuna.

Roosaar kinnitas, et ta jätkab Wendre juhtimist ja Stevara omanikeringi kaasatakse teisi inimesi. Täpsemalt ei soovinud ta ettevõtte plaane veel avalikustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles