Saarde vallavõim ja opositsioon trumpavad üksteist kärpeplaanidega üle

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Saarde valla tänavuse eelarve teine lugemine peaks tulema selle kuu kolmandal nädalal toimuval istungil.
Saarde valla tänavuse eelarve teine lugemine peaks tulema selle kuu kolmandal nädalal toimuval istungil. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Saarde vallavõimul on valminud plaan kärbeteks 150 000 euro ulatuses. Opositsioon on aga ambitsioonikam ja tegi ettepaneku hoida kokku mitu korda rohkem.  

Valimisliidu Südamega Saardes esindajate sõnutsi on vaja valda jätkusuutlikult majandada, vallaasutused nõuetekohaselt töös hoida ja täita investeerimislaenu tingimused.

Võimulolev valimisliit näeb kulude kärpimise võimalust seni väljapakutud Tihemetsa ja Kilingi-Nõmme sauna üleandmises kogukondadele, Kiling-Nõmme vabaajakeskuse üleviimises teise hoonesse ning vallale kuuluvates ettevõtetes.

15-liikmelises vallavolikogus kuus kohta omavate opositsiooni esindajate väljapakutud kärpekava on tunduvalt jõulisem: valimisliidu Parem Saarde, Muutuv Saarde ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ettepanekupakett paneb ette hoida kokku peaaegu 580 000 eurot ja vähendada plaanitavat 950 000eurost investeerimislaenu 312 000 euro võrra.

Oma parandusettepanekute paketi esitas EKRE eraldigi. Erakonna kohalik liider Margus Kukk kinnitas, et tegu pole siiski ühe opositsiooniliikme soologa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles