Paarkümmend kohalikku tööandjat otsib ühisüritusel praktikante

Pärnu Postimees
Copy
Iga praktika algab praktikakohaga tutvumisest.
Iga praktika algab praktikakohaga tutvumisest. Foto: Tartu ülikooli Pärnu kolledž

Aitamaks praktikantidel leida praktikakohta ja praktikakohtadel praktikante, toimub homme Tartu ülikooli Pärnu kolledžis praktikamess “Tõmbejõud”.

Praktikakohad esindavad valdkonniti peamiselt külalislahkusettevõtlust ja sotsiaaltööd, kuid nende seas on ka noorsootöö, tööjõuvahendamise, panganduse ja programmeerimise esindajaid.

Peale pea paarikümne praktikakoha osaleb messil oma karjäärinõustajatega töötukassa ning kolledži õppejõud korraldavad töötoa “Kuidas praktikal ülemusega hakkama saada?”.

MyGames’i kaubamärgi all tegutseva osaühingu Spin Invest esindaja Margus Randmäe sõnutsi on ettevõttes viimase paari-kolme aasta jooksul praktikal olnud üle 20 tudengi, kelle aktiivne pealehakkamine ja initsiatiiv on aidanud selle ajaga jõuda tunduvalt rohkem ning kaugemale, kui muidu oleks jõutud. “Praktikandid on olnud meie ettevõttes võrdväärsed meeskonnaliikmed ja rõõm on tõdeda, et mitu neist on jäänud meiega pärast praktikaperioodi lõppemistki. Loodetavasti oleme suutnud omalt poolt pakkuda väärtuslikke kogemusi ja põnevat lähivaadet ühe iduettevõtte rahvusvahelisest arendamisest,” lausus ta.

Tartu ülikooli Pärnu kolledži tudeng Genelyn All usub, et iga õpilane peaks kasutama praktikal käimise võimalust, kuna see avardab silmaringi kohe mitu korda, annab juurde vägagi mitmekülgset kogemust või siis teisalt kinnistab õpitut. “Eelneva kõrval saab juurde palju kontakte, kes ühel või teisel moel tulevad sulle kas kohe või tulevikus igati kasuks. Praktika annab võimaluse katsetada eri valdkondi, mis aitab sul leida selle kõige õigema valdkonna, kus tunned end kõige paremini ja kuhu tulevikus sooviksid panustada. Praktika käigus on võimalik õppida midagi täiesti nullist, ilma et kellegi ootused sinu suhtes oleksid  ääretult kõrged, ja see on lihtsalt äge,” seletas ta.

“Praktika on Pärnu kolledži õppekavade osa, mis annab võimaluse teoreetilise õppe käigus omandatut rakendada reaalses töökeskkonnas ja arendada samal ajal praktikandi erialaseid oskusi edasi,” märkis Tartu ülikoooli Pärnu kolledži uurimiskeskuse projektijuht Ain Hinsberg.

“Kuigi see ei ole eesmärk omaette, võib ideaalis praktikast välja areneda hilisem päris töösuhe, kus tänasest praktikandist saab homme töötaja ja tänasest praktikakohast talle homme tööandja, ning üsna sageli asjaolud nii kujunevadki,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles