Sindis tähistatakse riigi sünnipäeva suursuguselt

PP
Copy
Eesti Vabariigi aastapäeva hommik Sindis 2017. aastal.
Eesti Vabariigi aastapäeva hommik Sindis 2017. aastal. Foto: Urmas Saard

Pasunakoori äratusel toimub Sindi raekoja esisel väljakul taas Eesti Vabariigi aastapäeva tähistav pidulik lipurivistus, millele järgnevad rongkäik mööda ajaloolist Pärnu maanteed ja pidupäeva jätkukava Seljamaa monumendi juures.

24. veebruaril kell kaheksa heiskab Mihhail Škljar sinimustvalge lipu Sindi raekoja tornimasti. Lipuheiskamisel mängib pasunakoor Õnn Tuli Õuele ja kohalik laulukoor laulab riigihümni.

Piduliku lipuheiskamise ajaks on kandelippudega üles rivistunud Pärnu noorkotkad, laulukoori liikmed ja kohaliku gümnaasiumi õpilased. Samuti rivistuvad eri seltsid ja valla allasutused oma lippudega. Osalemise soovist on teada andnud vabatahtlikud Sindi tuletõrje seltsistki.

Raekoja rõdul tervitavad inimesi Tori vallavanem Lauri Luur ja riigikogu liige Marko Šorin.

Ühiselt esinevad Sindi gümnaasiumi näiteringi vilistlased ja 4.a klass. Nii oma õpilaste esinemise kui kogu eeskava seab kokku õpetaja Eneli Arusaar.

Lippude lehvides minnakse Pärrnu maanteele, mida mööda on Kaitseliit koos teiste osalejatega Eesti Vabariigi aastapäeval orkestri helide rütmis marssinud juba enne sõda. Traditsioon taaselustati 2012. aastal.

Seljamaa monumendi juures peab kõne Ants Välimäe. 4.a klassi õpilane Sten Eric Hansen räägib sellest, miks on kodumaa talle oluline. Sindi lasteaia mudilased laulavad presidendist ja paari laulu kuuleb Sindi laulukooriltki.

Pidupäevahommiku korraldaja on MTÜ Eesti Lipu Seltsi Sindi osakond koostöös Tori valla kultuurikeskusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles