Lasteaiad ägavad õpetajate haigestumiste pärast

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Kuna õpetajad riburada pidi haigestuvad, ei tea vanemad hommikul oma mudilast lasteaeda viies, milline õpetaja tema võsukese lasteaias vastu võtab.
Kuna õpetajad riburada pidi haigestuvad, ei tea vanemad hommikul oma mudilast lasteaeda viies, milline õpetaja tema võsukese lasteaias vastu võtab. Foto: Sille Annuk/Postimees

Nii nagu paljudes teisteski vald­kondades on praegu keeruline aeg lasteaedades, kus paljude õpetajate haigestumise tõttu peavad nende kolleegid ületunde tegema. On tulnud ette sedagi, et lasteaia direktor on pidanud asendajale omakorda asendaja otsima.

Kolmes majas – Noorte väljakul ning Väike-Kuke ja Väike-Posti tänaval – tegutseva Pärnu Ülejõe lasteaia direktor Külli Petker avaldas, et viiruse levik ning töötajate ja laste haigestumine on nende tööd väga palju mõjutanud. “Seda just veebruaris,” täpsustas ta. “Jaanuaris haigestusid üksikud ja tööd oli lihtsam korraldada, aga praegu on ikka väga palju haigeid.”

Palju on tulnud vangerdusi teha, töötajaid ühest majast teise suunata. On tulnud ette päevi, mil töötaja on olnud terve pika päeva lastega üksi. Vahel on tavapärase kolme töötaja asemel olnud kohal kaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles