Praegu on hea aeg tööd otsida

Sirle Matt
, reporter
Copy
Rapala siinse juhi Jaan Gustavsoni sõnul tõi koroonaaeg tellimusi juurde, aga töötajad on sagedamini haiged ja seetõttu on keeru­lisem plaani täita.
Rapala siinse juhi Jaan Gustavsoni sõnul tõi koroonaaeg tellimusi juurde, aga töötajad on sagedamini haiged ja seetõttu on keeru­lisem plaani täita. Foto: Urmas Luik

Töötukassa ­Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Metsa sõnutsi on töötus meie maakonnas langenud pea samale tasemele mis kriisi alguses. Töökohti, mida töötukassa vahendab, on ohtralt juurde tulnud: tänavu jaanuaris pakuti neid välja 728. Aasta varem samal ajal oli neid pea poole ­vähem: 375.

Kui oletada, et suure tõusu taga on toitlustusasutused, mis juba varakult suvetöötajaid värbavad, siis nii see pole. Kuuga lisandunud töökohtadest vaid neli protsenti oli majutuses ja toitlustuses. Veerand uutest töökohtadest jäi haldus- ja abitegevuse valdkonda ja 23 protsenti töötlevasse tööstusesse.

Metsa selgitust mööda otsivad ettevõtted töökäsi juurde eri põhjustel. Näiteks on kasvanud tootmismaht või on ajutiselt tarvis asendada töölt eemal olijaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles