Politsei ei välista Iklas piirikontrolli taastamist

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Vajadusel taastatakse kontroll lõunapiirilgi, et nõustada ja juhendada siia saabuvaid või Eestit läbivaid Ukraina kodanikke.
Vajadusel taastatakse kontroll lõunapiirilgi, et nõustada ja juhendada siia saabuvaid või Eestit läbivaid Ukraina kodanikke. Foto: Mailiis Ollino

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) otsustas tugevdada piirikontrolli idapiiril ja on vajadusel valmis sama tegema lõunapiirilgi.

Pärnu politseijaoskonna juht Üllar Kütt avaldas, et jälgib tähelepanelikult sündmusi Ukrainas ja võib juhtuda, et ühel hetkel taastatakse piirikontroll Ikla, Luhamaa ja Koidula piiripunktiski, et nõustada ja juhendada siia saabuvaid või Eestit läbivaid Ukraina kodanikke.

Küti sõnutsi ei ole ukrainlased viimastel päevadel Eestile rahvusvahelise kaitse taotlust esitanud. “Siiski peab silmas pidama, et Ukraina kodanikud saavad Eestis viibida ka muudel alustel: viisavabalt või näiteks tööõigusega,” märkis politseijaoskonna juht.

PPA peadirektori Elmar Vaheri otsusega tohivad Ukraina kodanikud, kelle Eestis viibimise aeg hakkab lõppema, siia ajutiselt edasi jääda. Samuti saavad nüüdsest Eestisse viisavabalt siseneda needki Ukraina kodanikud, kel pole biomeetrilist passi.

Selline otsus on Vaheri väitel mõistlik, kuna aitab paljusid ukrainlasi ja vähendab samal ajal riigi halduskoormust. “Peame Ukraina inimesi praegusel raskel ajal aitama. Tänane otsus kehtib ajutiselt kuni uue korralduseni,” ütles peadirektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles