Maaparandaja pälvis erilise kuldmärgi

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
“Maaparandusse sattusin juhuslikult ja uskumatu, et kinnistusingi selle töö peale,” ütleb Ats Kägo, kes pälvis maaeluministeeriumi kuldse teenetemärgi.
“Maaparandusse sattusin juhuslikult ja uskumatu, et kinnistusingi selle töö peale,” ütleb Ats Kägo, kes pälvis maaeluministeeriumi kuldse teenetemärgi. Foto: Urmas Luik

Maaeluministeerium tunnustas põllumajanduse, maaelu ja toidutootmise edendajaid, ühena viiest pälvis kuldse teenetemärgi Tori valla elanik Ats Kägo, kes töötab põllumajandus- ja toiduametis, tema kui peaspetsialisti tegevusala on maaparandus, millele ta on pühendanud üle 50 aasta.

“Jah, uskumatult kaua olen selles valdkonnas töötanud,” ütleb Kägo oma Pärnu kontoris Kerese tänavas. “Algul oli nii, et kus drenaaž põllule pandi, pidin seda kontrollima, nüüd on põhitöö eurotoetustega projektid ja riigi hooldatavad eesvoolud.”

Maaparandusse sattus Kägo enda sõnutsi juhuslikult. Tema vend oli tollases maaparandusvalitsuses palgal ja pärast sõjaväge vastas Ats jaatavalt ettepanekule tööle tulla ning EPAs (Eesti põllumajanduse akadeemia) kursustel sai põhimõtted selgeks. “Nii ta hakkas ja uskumatu, et kinnistusingi selle töö peale,” nendib ta lühidalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles