Muusikud korraldavad ukrainlaste aitamiseks heategevuskontserdi

Pärnu Postimees
Copy
Kui eelmisel laupäeval toimus Iseseisvuse väljakul Ukraina toetuseks meeleavaldus, siis seekord kogutakse kontserdil annetusi meditsiinitarvikute saatmiseks.
Kui eelmisel laupäeval toimus Iseseisvuse väljakul Ukraina toetuseks meeleavaldus, siis seekord kogutakse kontserdil annetusi meditsiinitarvikute saatmiseks. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu muusikud koos Eesti Punase Risti Pärnumaa seltsiga korraldavad laupäeval kell 14 Pärnu Iseseisvuse väljakul heategevuskontserdi, et koguda Ukrainale esmaabivahendite ja sidumismaterjalide ostuks raha. 

Kohalikud kultuuritegelased seisavad solidaarsuses ukrainlastega nende võitluses vabaduse nimel. “Tundsime, et sümboolne lipuke Facebookis ega sündmuste jagamine sotsiaalmeedias pole piisav. Soovime oma oskuste piires tugevamalt panustada ja päriselt kaasa aidata. On südantliigutav, et muusikud ideega vaid mõne tunniga kaasa tulid,” rääkis ürituse korraldaja Andres Tölp. “Mõistame hukka Moskva poliitilised otsused, mis on viinud sõjani. Seisame rahu ja vabaduse eest!”

Üritusel esinevad Mick Pedaja, The Boondocks, Sibyl Vane, Olavi Kõrre, Haldi, Andris Avamere. Ukrainakeelsete lauludega astub üles Pärnu Ukraina selts Vitšisna ja Ukraina hümni esitab Pärnu puhkpillimängijate selts Saxon.

“Midagi on vaja teha kohe ja praegu, et pisutki vaprale Ukraina rahvale toeks olla. Sõjamehed sõdivad, meie relvad on kaastunne ja abivalmidus,” leiab korraldaja Ants Välimäe, kes usub, et igaüks püüab jõudumööda aidata. “Meie, muusikud ja kultuurikorraldajad, teeme seda nii, nagu oskame. Tule kohale ja anna oma panus – igaüks meist on oluline!”

Kõne peavad teiste seas Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja riigikogu Eesti–Ukraina parlamendirühma liige Annely Akkermann, riigikogu liige Andres Metsoja ja Pärnu abilinnapea Irina Talviste.

Kontsert on tasuta. Kohapeal pakub Kaitseliit kõigile sõdurisuppi ja Eesti Punane Rist kogub rahalisi annetusi. Kogutud raha eest saadetakse Ukrainasse hädavajalikke meditsiinivahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles