Energiahüvitise maksmist pikendati aprillikuuni

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Hüvitist energiakulude katteks saab pere, kelle sissetulekud jäävad alla mediaantaseme.
Hüvitist energiakulude katteks saab pere, kelle sissetulekud jäävad alla mediaantaseme. Foto: Arvo Meeks

Riigihalduse ministri ettepanekul pikendas valitsus kuni keskmise sissetulekuga perede energiahindade kallinemise hüvitamise meedet. Kui esialgu oli viimaseks hüvitatavaks kuuks märts, saab nüüd kohalike omavalitsuste kaudu toetust küsida ka aprilli eest.

“Soovime Eesti peredele jätkuvas kõrgete energiahindadega olukorras abiks olla,” sõnas riigihalduse minister Jaak Aab. “Aprilliski on enamasti kütta vaja ning Eestis on rohkelt majapidamisi, kus elekterküte on peamine toasooja allikas.”

1. märtsi seisuga on omavalitsustele esitatud pea 73 000 hüvitise taotlust. Linnad ja vallad on teinud 52 000 väljamakset kogusummas 7,6 miljonit eurot ning keskmiseks toetussummaks on kujunenud 147 eurot.

Seni on toetusest 86 protsenti läinud elektrikulude hüvitamiseks, kümme protsenti gaas- ja viis protsenti kaugkütteks. Kuni keskmise sissetulekuga peredele hüvitatakse elektri-, gaasi- ja küttearvete alusel konkreetse energialiigi hinnatõusu osa 80 protsendi ulatuses.

Hüvitist energiakulude katteks saab pere, kelle sissetulekud jäävad alla mediaantaseme. Seda arvutatakse ühe täiskasvanu kohta 1126 eurot kuus, iga järgmise vähemalt 14aastase inimese kohta 563 eurot ja 13aastaste või nooremate laste kohta 338 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles