Metsoja kiirvisiidil Ukrainasse jäi kõlama puhta õhuruumi soov

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Riigikogu Isamaa fraktsiooni liikmed (vasakult) Andres Metsoja, Urmas Reinsalu, Mihhail Lotman, Heiki Hepner kohtusid Lvivi oblasti kuberneri Maksim Kozõtskõiga (keskel).Vestlusest jäi kõlama, et ukrainlased ootavad oma riigi õhuruumi puhastamist.
Riigikogu Isamaa fraktsiooni liikmed (vasakult) Andres Metsoja, Urmas Reinsalu, Mihhail Lotman, Heiki Hepner kohtusid Lvivi oblasti kuberneri Maksim Kozõtskõiga (keskel).Vestlusest jäi kõlama, et ukrainlased ootavad oma riigi õhuruumi puhastamist. Foto: Erakogu

Pärnumaalasest riigikogu liige Andres Metsoja viibis koos Isamaa fraktsiooni liikmetega teisipäeval kiirvisiidil Ukrainas Lvivis. Lühikest külaskäiku pidas ta nii emotsionaalselt kui ka füüsiliselt kurnavaks.

Eestlastele muidu suletud Ukrainasse pääseti Metsoja sõnutsi tänu Urmas Reinsalu sidemetele, mis on pärit ajast, kui ta veel ministriameteid pidas. Visiit oli mõttes juba varem, kuid viimased sündmused ajendasid kohtumiste kava kiiruga kokku panna. Kuna saatkond Ukrainas suleti, tuli minekuotsus teha kiirelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles