Pärnumaa sotsiaalvaldkonna töötajad paistsid silma

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Eesti sotsiaaltöö assotsiatsioon tunnustas 2021. aasta parimaid sotsiaalvaldkonna töötajaid.
Eesti sotsiaaltöö assotsiatsioon tunnustas 2021. aasta parimaid sotsiaalvaldkonna töötajaid. Foto: Erakogu

Eesti sotsiaaltöö assotsiatsioon tunnustas ülemaailmsel sotsiaaltöötajate päeval Jõhvi kontserdimajas 2021. aasta parimaid sotsiaalvaldkonna töötajaid ja valdkonda panustajaid.

Iga-aastane tunnustamise konkurss võimaldab esile tõsta oma piirkonna, valla või asutuse kõige tublimaid sotsiaalvaldkonna töötajaid ja valdkonda panustajaid, kes oma pühendunud tegutsemisega on muutnud inimeste ja kogukonna elu paremaks. Tunnustusüritusel esines videotervitusega sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.

Mitu tunnustust tuli Pärnumaalegi. Aasta lastekaitsetöötaja tiitli pälvis Tori vallavalitsuses tegutsev Krista Palk, aasta hooldustöötajaks valiti Pärnu-Jaagupi hoolduskodus toimetav Erika Pärnala. Jaanus Mäe, kes rajas Pärnusse nõustamiskeskuse Sotsiaalne Kaasatus, valiti aasta sotsiaaltöötajaks. Parimaks tugiisikuks valiti Regiina Küünarpuu, kes veab eest Pärnus tegutsevat ettevõtet EHA ning tegeleb isiku- ja koduabi teenusega.

“Sotsiaalvaldkonna töötaja puutub kokku kõigi oma kogukonna liikmetega ning seetõttu on tema roll olla kogukonna südameks,” ütles sotsiaalkaitseminister oma kõnes. “Ta teab ja tunneb oma piirkonna inimeste rõõme ja muresid ning otsib pidevalt lahendusi.”

Tänaseks on Eestisse jõudnud üle 15 000 sõjapõgeniku. Riisalo avaldas tänu nendele inimestele, kes on olnud aktiivsed ja aidanud sõja eest põgenenud peredele vajalikku abi korraldada. “Vabaühenduste kõrval ongi lähikuudel just omavalitsused ning  sotsiaalvaldkonna töötajadki riigile oluliseks partneriks, et pakkuda Ukrainast saabunud peredele ja lastele turvatunnet,” lisas minister.

Konkursile esitati kokku 162 kandidaati.

2021. aasta laureaadid

  1. Elutöö tegija sotsiaalvaldkonnas: Aime Vaggo, Tiia Spitsõn, Küllike Kaldoja
  2. Aasta sotsiaalvaldkonna asutus (sh hoolekandejuht): Imbi Ivask
  3. Aasta sotsiaaltöötaja: Jaanus Mäe
  4. Aasta lastekaitsetöötaja: Krista Palk
  5. Aasta hooldustöötaja: Erika Pärnala
  6. Aasta tegevusjuhendaja: Liis Peedosk
  7. Aasta tugiisik ja isiklik abistaja: Regiina Küünarpuu
  8. Aasta noor sotsiaalvaldkonna uustulnuk: Sofja Danilova
  9. Aasta vägivallaennetaja/vaimse tervise toetaja: Vaike Pähn
  10. Aasta koostööpartner: Triin Lumi, Vadim Smoljar
  11. Aasta ESTA eripreemia: Monika Salumaa
Allikas: sotsiaalministeerium
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles