Presidendi päevakava on Pärnus kirju

Pärnu Postimees
Copy
President Alar Karis plaanib kahe päeva jooksul külastada nii siinseid ettevõtjaid ja haridusasutusi.
President Alar Karis plaanib kahe päeva jooksul külastada nii siinseid ettevõtjaid ja haridusasutusi. Foto: Presidendi kantselei

President Alar Karis on täna ja homme Pärnus, et tutvuda sõjapõgenike vastuvõtuga, arutada kohaliku omavalitsuse juhtide ja vabatahtlikega sõjapõgenike abistamist ja neile esmaste teenuste pakkumist. Riigipea kohtub ka kohalike ettevõtjatega ja annab kahes koolis ühiskonnaõpetuse tunni, kus vastab õpilaste küsimustelegi.

Ukrainat laastava sõja mõju on Karise sõnutsi jõudnud igasse Eesti nurka ja Pärnumaast on saanud üks põhilisi põgenike vastuvõtu kohti.

“Pärnus soovin saada ülevaadet, milline on meie valmisolek sõjapõgenikke vastu võtta,” lausus president. “Samuti huvitab mind, kuidas saame olla põgenike peredele raskel ajal toeks, et nad tunneksid ennast Eestis turvaliselt ja kaitstuna. Olen tänulik kõigile, kes abistavad sõjapõgenikke majutuse ja töökoha leidmisel, arstiabi saamisel, lasteaia- ja koolikoha otsingutel ja vaimse tervise murede lahendamisel,” sõnas koos Lääne prefekti Kaido Kõplasega sõjapõgenike vastuvõtukeskust külastav riigipea.

Olen tänulik kõigile, kes abistavad sõjapõgenikke majutuse ja töökoha leidmisel, arstiabi saamisel, lasteaia- ja koolikoha otsingutel ja vaimse tervise murede lahendamisel.

Alar Karis, Eesti Vabariigi president

Ühiskonnaõpetuse tunni annab president Koidula gümnaasiumis ja Tammsaare koolis. Samuti külastab ta visiidi käigus Pernova huvihariduskeskuse tehnikamaja ning annab intervjuu Pärnu Noorte Televisioonile ja Pärnu Postimehele.

Kohtumisel Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse ja volikogu esimehe Andrei Korobeinikuga võetakse jutuks Pärnu linna areng ja siinsete vaimse tervise edendajatega arutatakse nii Eesti kui Ukraina noorte abistamist.

Riigipea tutvub elektroonikakomponente tootva ettevõttega OSHINO Electronics Estonia ning kasevineeri valmistava tehasega Metsä Wood Pärnu Mill.

Estonia Resort Hotel & SPAs kohtub president Karis aga Pärnumaa turismiarendajatega, et rääkida piirkonna turismist eeloleval hooajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles