Päästeamet hakkab Pärnus üle vaatama sobivaid varjumiskohti

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Siseministeeriumi pääste, hädaabi ja kriisivalmiduse asekantsleri Viola Murdi sõnade kohaselt näitab Ukraina sõda selgesti, et riigikaitse laia käsituse tähtis osa on elanike kaitse.
Siseministeeriumi pääste, hädaabi ja kriisivalmiduse asekantsleri Viola Murdi sõnade kohaselt näitab Ukraina sõda selgesti, et riigikaitse laia käsituse tähtis osa on elanike kaitse. Foto: Mihkel Maripuu

Venemaa agressiooni järel Ukrainasse on siseministeerium esitanud valitsusele elanikkonna kaitse paketi, mis näeb ette inimeste ettevalmistust kriisideks, ohuteavitussüsteeme, elanike ulatusliku evakuatsiooni võimekust, avalike varjumiskohtade loomist, varingu- ja keemiapäästevõimekust, omavalitsuste kriisivalmiduse tugevdamist, vabatahtlike kaasamist kriiside lahendamisse.

Siseministeeriumi pääste, hädaabi ja kriisivalmiduse asekantsleri Viola Murdi sõnutsi alustab päästeamet koostöös kohalike omavalitsustega varjumiskohaks sobiva taristu ülevaatamist. Esmajärjekorras on plaanis ette võtta Pärnu ja veel kolm Eesti suuremat linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles