Pärnu varjupaigas ootab südamesõpra üheksa koera

Karl Hütt
, reporter
Copy
Teiste seas ootab Pärnu loomade varjupaigas kodu Mona.
Teiste seas ootab Pärnu loomade varjupaigas kodu Mona. Foto: Pärnu loomade varjupaik

Aprill on üleriigiline südametervise kuu ja Varjupaikade MTÜ tähistab seda koostöös Südameapteegiga juba neljandat korda. Tänavu pannakse rõhku eelkõige vaimsele tervisele ja kutsutakse üles pakkuma varjupaiga koertele kodu. 

Vaimne tervis ja see, kuidas neljajalgsed lemmikud seda toetada võivad, jõudis aprillis tähelepanu keskpunkti seoses sõjaga Ukrainas.

Viimasel ajal maailmas toimuv šokeerib, kurvastab ja mõjutab meid kõiki. “Need, kellel on kodus karvane lemmik, teavad, et loomad mõjuvad teraapiliselt, rahustavad ja teevad meele rõõmsaks,” lausus Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni Anete Mõisamaa. Lisades, et just koerad on alati meie kõrval ja aitavad viia mõtteid mujale. “Nad viivad meid ka õue, jalutama ja värsket õhku hingama, loodust ja ümbritsevat märkama.” 

Pärnu varjupaigas kodu ootavad koerad.
Pärnu varjupaigas kodu ootavad koerad. Foto: Pärnu loomade varjupaik

Mõisamaa sõnutsi on ta aastate jooksul kuulnud palju lugusid sellest, kuidas lemmikloom on aidanud inimese elukvaliteeti parandada. Näiteks võttis eakas naine varjupaigast koera ja mõne aja pärast teatas, et tänu koerale on ta elul taas mõte. “Just koer olevat see, kes teda hommikul voodist välja ja jalutuskäikudele motiveerib minema,” rääkis Mõisamaa.

Pärnu varjupaiga koerad, kes ootavad kodu, leiab siit https://varjupaik.ee/loomad/loomad-varjupaigas

Varjupaikade MTÜ on Eesti suurim koduta loomadega tegelev organisatsioon, kuhu kuuluvad varjupaigad Läänemaal, Pärnus, Tallinnas, Viljandis, Võrus ja Valgas ning loomade heaolukeskus Viljandimaal. 15 tegutsemisaasta jooksul on MTÜ aidanud üle 23 000 looma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles