Kuuriehitajad võivad pääseda veevõtukohanõudest

Helen Clark
, Reporter
Copy
Praegu nõutakse isegi hajaasustuses oma veevõtukohta või kustutussüsteemi pea iga ehitise puhul, olgu see kas või kuur.
Praegu nõutakse isegi hajaasustuses oma veevõtukohta või kustutussüsteemi pea iga ehitise puhul, olgu see kas või kuur. Foto: Marko Saarm

Maja, suvila või kuuri tarvis kohalikust omavalitsusest ehitusloa taotlejat võib tabada üllatus: ametnikud nõuavad, et kaevaksite oma krundile augu, sest teie lähim tuletõrje veevõtukoht jääb üle 400 meetri kaugusele. See kõik läheb teile maksma tuhandeid eurosid.

Hajaasustuses aasta otsa kehtinud karm seadus ei diskrimineeri ja on seni sama mõõdupuuga lajatanud nii aiamajakese kui häärberi püstipanijale. Palju poleemikat tekitanud nõudeid lubab riik uuest aastast siiski lõdvendada.

Siseministeeriumi pääste- ja ohutuspoliitika osakonna nõuniku Mari Tikani selgitust mööda pääsevad tuleval aastal rangetest ohutusreeglitest abihoonete, suvilate ja aiamajade omanikud. Peale selle kaalutakse leevendust eluhoonete puhul, mis asuvad eri kinnistul ja teineteisest üle 40 meetri kaugusel. “See viimasena mainitu on aga kaalumisel ega pruugi selliselt õigusaktidesse jõuda,” möönis Tikan. Senisest märksa leebemate reeglite mõte seisneb selles, et iga kuuri lähedal ei peaks tulevikus enam oma veevõtukohta olema.

Päästeameti päästetöö osakonna eksperdi Karmo Kuru jutu järgi on praegu nõutud, et veevõtukohast hoone sissepääsudeni ei tohi olla üle 200 meetri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles