Juhtmetega ja teibitud telefonilaadne ese põhjustas Ülejõe kooli juures pommihirmu (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu Ülejõe põhikooli juurest leitud kahtlane eseme tõttu evakueeriti hoome ühest tiivast paarkümmend õpilast. 
Pärnu Ülejõe põhikooli juurest leitud kahtlane eseme tõttu evakueeriti hoome ühest tiivast paarkümmend õpilast. Foto: Urmas Luik

Täna kell 12.33 teatati häirekeskusele Pärnu Ülejõe põhikooli hoovist leitud kahtlasest pommi meenutavast esemest.

Ülejõe põhikooli direktori Margus Veri sõnutsi avastati umbes telefonisuurune ese, millele oli ümber tõmmatud hall teip, mille vahelt paistsid süütenööri meenutavad juhtmed, koolimaja ja Tallinna maantee äärse bussipeatuse vaheliselt alalt lillepeenrast.

Kohale sõitnud demineerijad asusid esemest lähtuvat võimalikku ohtu kontrollima.

Päästeameti pressiesindaja Marek Kiige sõnutsi evakueeriti koolimaja ühest tiivast mõnikümmend inimest ja osa hoovist kuulutati ohualaks, kuhu kedagi ei lubatud.

“Hoovi ja osale koolist oli juurdepääs suletud,” ütles Kiik.

Veri jutu järgi osutus teibitud ese õnneks ohutuks ja liikumispiirangud sai koolis ja selle ümbruses lõpetada ning koolipäevaga edasi minna.

Deminaarijad tuvastasid, et juhtmetega ja teibitud telefonilaadne ese ohtu ei kujuta.
Deminaarijad tuvastasid, et juhtmetega ja teibitud telefonilaadne ese ohtu ei kujuta. Foto: Urmas Luik

Direktori andmetel oli kahtlasena näiva eseme kodunt kaasa võtnud üks õpilastest, kelle jutu järgi oli see tal kooli juures taskust välja kukkunud.

Kahtlase eseme leidsid lapsed ja teavitasid sellest õpetajaid. Direktori sõnade kohaselt otsustati kahtlasest esemest teatada häirekeskusse.

“Kui keegi tahtis nalja teha, oli see väga halb nali, sest sellele reageerisid kümned päästjad, demineerijad ja politseinikud, keda oleks võinud vaja minna mujal,” ütles koolijuht, kelle väitel ootab ees tõsine jutuajamine pommilaadse eseme koolitooja ning ta vanematega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles