Jüripäeva tähistatakse Pärnumaal sportlikult

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Jüripäeval saab liikuda nii joostes kui ka jalutades
Jüripäeval saab liikuda nii joostes kui ka jalutades Foto: Marko Saarm

Laupäev on jüripäev ja mitmel pool maakonnas tähistatakse seda sportliku mõõduvõtuga.

Põhja-Pärnumaa vallas Pärnu-Jaagupi staadionil ja alevi tänavatel toimub jüriööjooks täna õhtul algusega kell 18. Võistu võivad silgata nii pisikesed mudilased kui täiskasvanudki. Vändras tähistatakse jüripäeva samuti täna, kuid jooksmise asemel saavad neljaliikmelised võistkonnad osaleda kümnekilomeetrisel matkal.

Häädemeeste vallas joostakse jüripäeva puhul lausa kahel päeval. Täna õhtul algusega kell 20 algab jüriööjooks Tahkurannas Pätsi ausamba juures. Esmalt toimuvad lastejooksud ja hiljem teatejooksud. Viimastes saab omavahel mõõtu võtta külade, eri kooliastmete või seltsingute ja suguvõsade arvestuses.

Häädemeeste alevikus peetakse jüripäeva aga laupäeval. Häädemeeste suveaias on kell 16 lastele organiseeritud meeleolukad mängud ja tuleb ka mudilaste jooks. Kell 18 antakse stardipauk traditsioonililisele teatejooksule. Kuueliikmelises võistkonnas peab olema vähemalt üks naine ja seega maksimaalselt viis meest. Pärast teatejooksu süüdatakse jüriöölõke. Õhtu lõpetab Puuluubi kontsert Häädemeeste seltsimajas.

Lääneranna vallas Ridase vabaõhuplatsil saab laupäeval jüripäeva puhul võistkondlikult orienteeruda. Vastavalt ilmaoludele süüdatakse ka jüripäevalõke ja jagatakse auhindu.

Saarde vallas jätkab Surju spordiklubi traditsioonilise jüriöö teatejooksuga ümber Surju järve. Kell 16 algaval võistlusel saab osaleda kuueliikmelise võistkonnaga, kellest vähemalt kaks on naised. Kes joosta ei soovi, võib rada läbida jalutades või rattalgi. Raja algus ja lõpp on Surju tervisekeskuse ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles