Ornitoloogiaühing kutsub rändlinde vaatlema

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Juhendatud linnuvaatluspäevast saab osa võtta Kabliski.
Juhendatud linnuvaatluspäevast saab osa võtta Kabliski. Foto: Urmas Luik

Rahvusvahelisel rändlindude päeval, 14. mail kutsub Eesti ornitoloogiaühing kõiki huvilisi tegema linnuvaatlusi tornides ja välja selgitama kõige liigirikkamat vaatlustorni.

Vaatluspäeval osalemiseks tuleb valida sobiv torn ning üles märkida ajavahemikus 5–13 tornis nähtud ja kuuldud linnuliigid. Liigirikkaima torni väljaselgitamiseks tuleb kirja panna vaatluse tegemise koht, kellaaeg, vaatlejate arv ja märgatud linnuliikide nimekiri ning saata andmed laupäeval kella 18ks ornitoloogiaühingule aadressil eoy@eoy.ee.

Iseseisvalt tehtud vaatluste kõrval saab osaleda ka juhendatud linnuvaatlustel. Pärnumaal toimub see 6–12 Kabli tornis, kus on juhendajaks Margus Ellermaa.

Linnuvaatlustest osavõtt on tasuta. Vaatluspäevale minnes palutakse riietuda soojalt ning võimalusel võtta kaasa oma binokkel ja linnumääraja.

Laupäeva õhtuks laekunud andmete põhjal selgitab ühing välja tänavuse kõige liigirikkama vaatlustorni.

Eesti ornitoloogiaühing korraldab tornide linnuvaatluspäeva alates 2011. aastast ja sellega tähistatakse rahvusvahelist rändlindude päeva. Mullu osutus linnurikkaimaks torniks Puise vaatlusplatvorm Matsalu rahvuspargis, kus linnuhuvilised märkasid 93 liiki tiivulisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles