Suurõppus Siil torkab ka siiakanti

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Pärnumaal tegutsevad kaitseväelased Tammuru, Kikepera ja Kanaküla aladel.
Pärnumaal tegutsevad kaitseväelased Tammuru, Kikepera ja Kanaküla aladel. Foto: Karri Kaas

Kaitsevägi korraldab 16. maist 3. juunini suurõppuse Siil ja kuigi õppuse peamine tegevus jääb Lõuna-Eestisse ja Saare maakonda, toimub osa sellest siinkandiski.

Suurõppuse käigus harjutab õhuvägi eri tasandite staabitöö protseduure, üksuste lahinguvalmidust ja ohustsenaariumile reageerimise võimekust rahvusvahelises raamistikus. Harjutatakse kaitseväe ja liitlaste tegevust õhus, maal ja veekogudel. Kogul Eestis on suuremahulist liikumist teedel .

Harjutustegevuse käigus võivad õppusel osalevad kaitseväelased kasutada imitatisoonivahendeid, nagu paukpadrunid ja õppegranaadid. Pärnumaal osaleb õppusel õhuseiredivisjon, tegutsedes Pärnu linna lähedal Tammuru küla ja Saarde vallas Kikepera küla ja Kanaküla aladel.

Pärnumaal on oodata kaitseväe tegevust 16. maist kuni 27. maini ja aktiivne harjutustegevus, mille kestel võib ette tulla paugutamist, käib kella seitsmest hommikul kümneni õhtul.

Masinate ja õhuvahendite liiklemine ja imitatsioonivahendite kasutamine tekitavad tavapärasest rohkem müra. Kuna valjud helid võivad häirida nii lapsi kui koduloomi, palub kaitsevägi hoida võimalusel õppuste piirkonnas mürapelglikud loomad siseruumides ning selgitada lastele toimuva põhjust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles