Pärnu linn ootab ettevõtetelt taotlusi toetuse saamiseks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Neljapäevast, 1. märtsist saavad Pärnu linnas tegutsevad ettevõtted esitada taotlusi ettevõtlustoetuse saamiseks. Selline ettevõtluse arendamise rahalise toetusmeetme loomine on Pärnus esmakordne.

Taotlus on mõeldud ettevõtetele, kes soovivad oma tegevusega laieneda välisturgudele. Samuti neile, kes juba tegelevad ekspordiga, ent soovivad teha seda senisest aktiivsemalt, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Ettevõtlustoetus on suunatud eksperdi kaasamiseks toote- ja teenusearenduse nõustamisel, toote- ja teenusearendusprojektide koostamiseks, eksperdi kaasamiseks tehnoloogiaalaseks nõustamiseks, ekspordiplaanide koostamiseks, turu- ja tasuvusuuringuteks, tööalasteks täienduskoolitusteks, koolitusvisiitideks, välismesside külastamiseks ja neil osalemiseks.

Toetussumma alammäär on 1000 eurot ja ülemmäär 5000 eurot ühe taotleja kohta kalendriaastas. Taotluse eelarves peab olema ette nähtud omafinantseering, mille suurus on vähemalt 30% projekti kogumahust. Projekt tuleks ellu viia 12 kuu jooksul alates toetuse eraldamise otsusest.

Taotluse esitamise tähtaeg on käesoleva aasta 30. aprill. Kui selleks ajaks ei laeku linnavalitsusele projektitaotlusi piisavalt, kuulutatakse välja teine taotlusvoor ning taotluse esitamise tähtaeg on sel juhul 30. september.

Toetuste eraldamise otsustab ekspertkomisjoni ettepanekul linnavalitsus oma korraldusega hiljemalt 30 tööpäeva möödumisel, arvates taotluse esitamise tähtajast, st hiljemalt 11. juunil.

Toetus makstakse välja pärast projektitegevuste elluviimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles