Linn jagab väärtusliku arhitektuuri taastamiseks suuremaid summasid (1)

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Eliisabeti kirik saab restaureerimistoetusest suurima ampsu.
Eliisabeti kirik saab restaureerimistoetusest suurima ampsu. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus annab sel aastal restaureerimistoetusi kokku 100 000 euro ulatuses. Pool sellest summast läheb kolmele kirikule ja ülejäänud summa jaotatakse eri taotlejatele väiksemateks töödeks.

Linnavalitsusele laekus kokku 38 restaureerimistoetuse taotlust summas 345 000 eurot, kuid linn eraldab 20 taotlejale 100 000 eurot. Möödunud aastal oli see summa 75 000 eurot.

Lõviosa linna jagatud toetusest läheb Pärnu Eliisabeti kiriku kogudusele, kes saab kiriku torni kiviosa ja peafassaadi restaureerimistöödeks 35 000 eurot juurde.

Eesti apostliku õigeusu kirik saab Kuninga tänava ringtee juures asuva Issandamuutmise katedraali katuse renoveerimiseks 10 000 eurot ning Moskva patriarhaadi Eesti õigeusu kiriku suurmärter Jekateriina kogudusele eraldab linn 5000 eurot kiriku nelitistorni parapettide restaureerimiseks.

Jekateriina (Katariina) kirik saab linnalt 5000 eurot katuseraha.
Jekateriina (Katariina) kirik saab linnalt 5000 eurot katuseraha. Foto: Urmas Luik

Ülejäänud 50 000 eurot restaureerimistoetusi jaguneb 17 üksikobjekti vahel.

Enamasti sooviti restaureerimistoetust uste-akende taastamiseks või ajastutruude avatäidete valmistamiseks. Raha küsitigi peamiselt fassaaditöödeks, sealhulgas välistrepi, väliste iludetailide, varikatuste ja korstnapitside taastamiseks, remondiks ja paigaldamiseks.

Pärnu linna restaureerimistoetus on mõeldud riikliku kaitse alla kuuluvate kinnismälestiste, Pärnu linna üldplaneeringus väärtuslikuks üksikobjektiks määratud hoonete ning Pärnu vanalinna ja kuurordi muinsuskaitsealal, selle kaitsevööndis või miljööväärtuslikul alal asuvate arhitektuuriväärtuslike hoonete restaureerimiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles