Pärnu läheb sillahankega kolmandale ringile

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu Raba-Laia tänava sillakonstruktsiooni mudel, mis pälvis esikoha arhitektuurikonkursil.
Pärnu Raba-Laia tänava sillakonstruktsiooni mudel, mis pälvis esikoha arhitektuurikonkursil. Foto: Mari-Liis Vunder

Pärnu linnavalitsus kuulutas Raba–Laia tänava silla, Rääma ja Laiale tänavale rajatavate ringristmike ning silda ja ringristmikke ühendavate tänavalõikude ehitamiseks välja uue riigihanke.

Seekordne riigihange on projekteerimisega ja võistleva dialoogi vormis. Selle käigus saab ehitaja koos arhitektide ja projekteerijatega välja pakkuda nii ideelahenduse kui hinna, mille eest ta on valmis silla koos tänavalõikude ja ringristmikega kavandama ja ehitama.

Esmalt peavad pakkujad 4. juuliks teada andma, et nad soovivad hankes osaleda. Seejärel taotlejad kvalifitseeritakse. Septembris algavad läbirääkimised, mille esimeses voorus tutvustavad pakkujad eskiise ja sillalahendusi. Järgneb teine voor, kus linnavalitsus ja pakkujad täpsustavad silla rajamisega seonduvat. Teise vooru lõpus allkirjastavad taotleja ja hankija tehnilise lahenduse, mis on piisava täpsusastmega, esitamaks pakkumus.

“Peamised hindamiskriteeriumid on pakkumuse kogumaksumus ja hankelepingu täitmise lõpptähtaeg. Kõige optimistlikum silla ja tänavalõikude valmimise tähtaeg on 2025. aasta lõpp,” ütles abilinnapea Meelis Kukk.

Pärnu kolmanda silla hankekonkurss on kahel korral nurjunud. Mullu septembris lõppenud riigihankel osales kaks ettevõtete gruppi ja odavaim pakkumine oli siis 51 miljonit eurot käibemaksuga. Pärast esimese hanke ebaõnnestumist pikendas riigihankekomisjon pakkumuste ettevalmistamis- ja silla ehitusaega, vähendas leppetrahvide kogusummat ja tegi muid muudatusi, et ettevõtete huvi Pärnusse silla ehitamise vastu suurendada. Ometi olid märtsi keskel lõppenud hankele tehtud kolm hinnapakkumist veel kallimad, jäädes vahemikku 71,4–75,6 miljonit eurot.

Pärnu linnavalitsus on teatanud, et Rääma ja Laia tänava vahelise silla ja ehitusmaksumus võiks jääda 40 miljoni euro kanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles