Vaadake, mis nime võiks kanda Rail Balticu Pärnu terminal! (1)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Rail Balticu Pärnu reisiterminali nimeks kandideerivad Lydia, Embecke, Hansa, Pärnu, Raimond Valgre.
Rail Balticu Pärnu reisiterminali nimeks kandideerivad Lydia, Embecke, Hansa, Pärnu, Raimond Valgre. Foto: eskiis

Aprillis Rail Baltic Estonia ja Pärnu linnavalitsuse koostöös välja kuulutatud konkursile, millega otsitakse nime kiirraudtee Pärnu rahvusvahelisele reisiterminalile, laekus lõpuks 372 varianti. Unikaalseid nimesid esitati 203, millest nüüd on rahvahääletusele valitud viis. 

“Kui eelmisel aastal õnnestus meil rahva abiga ristida RB rahvusvaheline reisiterminal Tallinnas, siis nüüd palume inimeste abi, leidmaks nimi ka suvepealinna Pärnu reisiterminalile. Kõik viis sõelale jäänud nimekandidaati on väärikad ja neist igaüks võiks seda arhitektuurselt silmapaistva jaamahoonega peatuskohta kaunistada,” sõnas RB Estonia juhatuse esimees Anvar Salomets. 

Žürii valis 203 nime seast välja viis, mille hulgast selgub võitja äsja välja kuulutatud rahvahääletusel, mis kestab 17. juunini. Hääletus on avatud RB Estonia kodulehel.

Pärnu reisiterminali nimeks pürivad Lydia, Embecke, Hansa, Pärnu, Raimond Valgre.

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius märkis, et osavõtt nimekonkursist oli aktiivne ja üleskutsele reageeriti vahvate pakkumistega. Välja käidi veidi üle 200 unikaalse nime. “Konkurss näitas, et Pärnu(maa) kultuurikiht on rikkalik ja inspireeriv ja siit leiab ühe esindusliku nime tarvis ainest küll ja veel. Valikut teha ei olnud seega lihtne, aga usun, et sõelale jäänud kandidaadid on igati pärnulikud ja hea rahvusvahelise ja eestikeelse kõlaga, et sobida RB Pärnu terminalile. Ootan põnevusega, millise neist rahvas lõpuks võitjaks valib,” lausus Kosenkranius.

Peale linnapea osalesid žürii töös Pärnu abilinnapead Varje Tipp, Irina Talviste ja Silver Smeljanski, Pärnu Postimehe peatoimetaja Siiri Erala, Indrek Aija Pärnu muuseumist ja turismiarenduse spetsialist Ave Lääne. RB Estoniast hindasid pakkumisi juhatuse esimees Anvar Salomets ja kommunikatsioonijuht Priit Pruul.

Võitjanime esitajale on RB Estonia pannud välja preemia – 1000 eurot. Teine koht on väärt 500 ja kolmas 250 eurot.

Pärnu reisiterminali ehitamiseks korraldati arhitektuurikonkurss juba 2014. aastal ja selle võitis arhitektuuribüroo Pluss OÜ töö „Water Strider“, mille autorid on Indrek Allmann, Jaan Jagomägi, Gunnar Kurusk, Tanno Tammesson ja Holden Vides.

Papiniitu kerkiv omapärase arhitektuuriga terminalihoone on kavandatud perrooni kohale ja ühendatud galeriidega. Sinna tulevad 90 istekohaga ootesaal, kohvik, infopunktid ja muud vajalikke funktsioone kandvad ruumid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles