Väikeettevõtted saavad linnalt toetust küsida

PP
Copy
2020. aastal sai teiste seas Pärnu linnalt ettevõtlustoetust OÜ Kodu Kuubis.
2020. aastal sai teiste seas Pärnu linnalt ettevõtlustoetust OÜ Kodu Kuubis. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Pärnu linn avas ettevõtlustoetuse suvevooru, kuhu kuni 50 töötajaga firmad saavad taotlusi esitada juuni lõpuni.

Toetuse eesmärk on suurendada Pärnu väikeettevõtete konkurentsivõimet ja arendada selle kaudu kohalikku ettevõtlust. Taotluste esitamise tähtaeg on 30. juuni.

Toetusraha võib kasutada, et saada eksperdilt toote- ja teenusearenduse nõu, koostada toote- ja teenusearendusprojekte ning ekspordiplaane, saada eksperdilt tehnoloogianõustamist, samuti turu- ja tasuvusuuringute, töiste täienduskoolituste, koolitusvisiitide, välismesside külastamise ja nendel osalemise tarbeks.

Toetuse alammäär on 1000 ja ülemmäär 5000 eurot taotleja kohta kalendriaastas. Taotluse eelarves peab olema ette nähtud omafinantseering, mis moodustab vähemalt 30 protsenti projekti kogumahust. Projekt tuleb ellu viia 12 kuu jooksul toetuse eraldamise otsusest ja toetus makstakse välja pärast projekti teokstegemist.

Kalendriaastas korraldab Pärnu linnavalitsus kolm ettevõtlustoetuste taotlusvooru. Selle aasta esimesse vooru esitati kuus avaldust, millest rahuldati kaks.

2021. aastal määras linn ettevõtlustoetust kolme vooru peale kokku kümnele ettevõttele kogusummas 30 358 eurot ja 40 senti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles