Pärnu-Uulu maanteelõigu ehitajaks valiti eeldatust viiendiku võrra odavama pakkumise teinud firma (2)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pärnu–Uulu teelõigu neljarealiseks ehitamine läheb maksma 30 miljonit eurot.
Pärnu–Uulu teelõigu neljarealiseks ehitamine läheb maksma 30 miljonit eurot. Foto: Elmo Riig

Transpordiamet sõlmib Pärnu‒Uulu neljarealise teelõigu ehitamiseks lepingu Verston OÜ ja Järelpinge Inseneribüroo OÜga, mille ühispakkumus 30 miljonit eurot oli soodsaim.

Kokku esitati Pärnu‒Uulu 2+2 teelõigu ehitamise riigihankele kuus pakkumist, mille keskmine maksumus jäi suurusjärku 35,5 miljonit eurot. Ehitustöid on plaanis alustada selle aasta kolmandas kvartalis.

Riigihanke koostamisel eeldati hinda 38,4 miljonit eurot.

Hankes oli muu hulgas punkt, kus hinnatõusu korral arvestatakse juba tehtud töid kvartali ehitushinnaindeksiga ja eraldi korrigeeritakse bituumeni hinda.

Kuna ennustati kõrgemat hinda, jagatakse vabanenud raha ära muude Euroopa ühtekuuluvusfondist rahastatavate projektide vahel, mis on kavas teoks teha lähiaastatel.

Tee ehitatakse välja nelja sõidurajaga maanteeks, et suurendada liiklusohutust, maantee läbilaskvust ja parandada sõidumugavust. Liiklusuuring näitab, et sel lõigul on prognoositav liiklussagedus üle 15 000 sõiduki ööpäevas ja raskeliikluse osa üle 20 protsendi.

Pärnu–Uulu neljarealisele lõigule kavandatakse kaks eritasandilist liiklussõlme, mitu jalakäijatunnelit ja metsloomade teeületuskohad.

Pärnu‒Uulu neljarajalise teelõigu projekteerija on Skepast & Puhkim OÜ. Töödeks on aega 30 kuud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles