Keskkonnaprogrammi esimene voor algas

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Internet

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) avas esimese taotlusvooru, keskkonnaprogammist looduse säilitamise ja keskkonna parendamise projektidele raha taotlejad peavad kasutama andmesüsteemi KIKAS.

“Enne taotluse esitamist peaks taotleja kindlasti lugema keskkonnaministri määrust number 13 ja KIKi muudetud finantseerimise korda,” märkis KIKi Pärnumaa esindaja, projektispetsialist Maarja Küttä.

Küttä selgitusel on ministri määrusele tuginedes võimalik taotleda raha näiteks keskkonnasäästlikku harrastuskalapüüki toetava taristu arendamiseks avalikes huvides ja jääkreostusega seoses kohaliku omavalitsuse hinnangul maastikupilti kahjustava lagunenud ja kasutu põllumajandus-, tööstus- või militaarrajatise lammutamiseks.

“Määrusega on muudetud veemajanduse programmi ja maakondliku programmi projektide rahastamise piirsummasid,” mainis Küttä.

Kahe taotlusvooru asemel toimub aastas kolm vooru, projektide menetlemise aeg lüheneb ja Küttä selgituse kohaselt ei ole seega enam võimalik anda taotlejatele korduvaid võimalusi taotlusi parandada, need tuleb kohe korrektselt ette valmistada. Küsimustega võib pöörduda KIKi Pärnumaa eisnduse poole.

Keskkonnaprogrammist võib toetust taotleda 11 valdkonnas. Need on veemajandus, jäätmekäitlus, keskkonnakorraldus, loodus- ja atmosfäärikaitse, metsandus, kalandus, keskkonnateadlikkus, merekeskkond, maapõu. Neile lisandub nimetatud valdkondade väiksemahulistest projektidest koosnev maakondlik programm.

Keskkonnaprogrammi 2012. aasta esimene taotlusvoor lõpeb 26. märtsil.

Eelmisel aastal rahastas KIKi nõukogu oma otsusega Pärnumaalt esitatud 72 projekti kokku 1 190 217 euroga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles