Vallikääru aasa ehivad poolteise meetri kõrgused tähed

Pärnu Postimees
Copy
Nagu paljudes linnades üle ilma, on nüüd ka Pärnus oma tähis, kus turistidel hea linnakülastust jäädvustada.
Nagu paljudes linnades üle ilma, on nüüd ka Pärnus oma tähis, kus turistidel hea linnakülastust jäädvustada. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu PM

Pärnu kesklinnas pandi täna Vallikääru aasale linna nimetähis, mille sarnast pole suvepealinnas varem olnud: aasale paigaldati trükitähed, mis moodustavad sõna “PÄRNU”. Nime ette paigaldati samas mõõdus südamekujutis.

Märk on mõeldud linnaruumi ilmestama ja selle juures saab mälestuseks pilte teha. Valged metallkonstruktsiooniga tähed toetuvad alusele, mis on kruvivaiadega maapinna külge kinnitatud. Poolteist meetrit kõrgete ruumiliste kirjatähtede läbimõõt on tosin sentimeetrit. Kokku on südamega nimemärgil pikkust 11 meetrit.

Pärnu linnavalitsuse linnakujunduse spetsialisti Janno Poopuu sõnul kaaluti signatuurfiguurile asukohta nii Rannapargis, jõe ääres, Vallikäärus kui mererannas. Kohavalikul arvestati, et asupaik oleks kõigile teada-tuntud, ilus igal aastaajal ja ka hõlpsasti ligipääsetav.

Vallikäär on hästi äratuntav koht ja fotografeerimiseks igati sobilik: jahid, Vallikääru nõlv, Tallinna värav, purskkaev ja taamal kirikutorn – kõik see jääb Pärnu kirja taustal kenasti pildile.

Janno Poopuu, Pärnu linnakujunduse spetsialist

“Praegu jäi sõelale Vallikääru aas. Kui tulevikus tekib idee see mujale viia, saab sedagi teha. Aga esmalt vaatame, kuidas nimemärk aasal linnaruumiliselt toimib ja omaks võetakse. Vallikäär on hästi äratuntav koht ja fotografeerimiseks igati sobilik: jahid, Vallikääru nõlv, Tallinna värav, purskkaev ja taamal kirikutorn – kõik see jääb Pärnu kirja taustal kenasti pildile,” põhjendas Poopuu.

“PÄRNU” on ilmastikukindel ja seda pole vaja talveks maha võtta. Ka ürituste ajaks pole plaanis seda ära viia. Poopuu hinnangul saavad korraldajad linnatähist oma ürituste kontseptsioonis ja turundamisel hästi ära kasutada.

Märgi valmistas ja paigaldas osaühing Androtek. 

Nagu paljudes linnades üle ilma, on nüüd ka Pärnus oma tähis, kus turistidel hea linnakülastust jäädvustada.
Nagu paljudes linnades üle ilma, on nüüd ka Pärnus oma tähis, kus turistidel hea linnakülastust jäädvustada. Foto: Mailiis Ollino/pärnu Pm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles