Ministeerium jagab rahvakunstikollektiividele tegevustoetust

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
X noorte laulu- ja tantsupidu. Tallinna lauluväljak.
X noorte laulu- ja tantsupidu. Tallinna lauluväljak. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kultuuriministeerium toetab laulu- ja tantsupeo protsessis osalevaid koore, orkestreid, rahvatantsurühmi ja rahvamuusikaansambleid, taotluste esitamise tähtaeg on hiljemalt 21. veebruar.



Laulu- ja tant­supidudeks valmistumine on protsess ning seepärast on vaja järjepidevalt toe­tada selles protsessis osalevaid täiskasvanute ning laste- ja noor­te­kol­lek­­tiive. Oma­valit­suste ja riigi toetus kindlustavad kollektiivide elujõulisuse ja väär­tus­ta­vad nen­de juhtide tegevust.



Laulu- ja tantsupeo protsessis osalevate kooride, orkestrite, rahvatantsurühmade ja rah­­vamuusikaansamblite tegevustoetust saab kasutada juhendajatele lisatasu maks­mi­seks ja  kollektiivi loomingulise tegevusega seotud kulude katteks.



Tegevustoetuse taotlemise juhised ja taotlusvormid on saadaval rahvakultuuri aren­dus- ja koolituskeskuse koduleheküljel www.rahvakultuur.ee.



Infopäev laulu- ja tantsupeo protsessis osalevate kollektiivide toetuse taotlemise kohta toimub kolmapäeval, 4. veebruaril kell 15 Pärnu maavalitsuse kolmanda korruse saalis.



Taotlusi võtab vastu rahvakultuuri arendus- ja koo­li­tus­kes­­kuse Pärnumaa rah­va­kul­tuu­ri­spet­sia­list Jekaterina Põldots. Täidetud taotlused võib tuua või saata aadressil Akadeemia 2–406, Pärnu 80088, aega on selleks 21. veebruarini.



Eel­misel aastal sai kultuuriministeeriumi programmi kaudu tegevustoetust 1834 kol­lek­tiivi. Pärnumaal toetati 115 laste- ja noortekollektiivi ning 44 täiskasvanute kollektiivi.



Tänavu on laste-, noorte- ja täiskasvanute kollektiivide toetussummad võrdsed. Kultuuriministeeriumi eelarvest on planeeritud ühe kollektiivi toetussummaks 6000 krooni. Täpne summa selgub pärast taotluste laekumist.



Laulu- ja tantsupidude traditsioon kui Eesti kultuuri üks ehedamaid edasikandjad on 2003. aastast kantud UNESCO vaimse ja suulise kultuuripärandi nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles