Kalafarmi kohtuotsus tuleb 2. aprillil

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru kohafarmi makett.
Audru kohafarmi makett. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eile arutas Tallinna ringkonnakohtu kolleegium kohtunik Urmas Reinola eesistumisel riigiprokuratuuri ja Thorben Nielseni ning Alar Oppari kaitseadvokaatide apellatsioone Harju maakohtu otsusele 28. septembrist 2011.

Teadupoolest mõistis Harju maakohus Audru vallas kalafarmi projekti arendamisega tegelnud ja pankrotistunud OÜ FjordFresh Holdingu juhid Nielseni ja Oppari õigeks altkäemaksu andmise ja võtmise ning mõjuvõimuga kauplemise süüdistuses. Samuti mõisteti meestele riigieelarvelistest vahenditest välja õigusabi osaline hüvitis.

Riiki esindanud riigiprokurör Triin Bergmann vaidlustas õigeksmõistva kohtuotsuse ning Nielseni ja Oppari kaitsjad taotlesid õigusabi kulude hüvitamist täies ulatuses.

Riigiprokurör Laura Vaik heitis oma kõnes maakohtule muu hulgas ette vaid kohtu järeldustega kokku langenud tõendite arvestamist. Vandeadvokaat Aivar Pilv ütles, et riigiprokuratuuri apellatsioon on rajatud väitele, nagu oleks maakohtu otsus motiveerimata. Tegelikult on motivatsioon esitatud 15 leheküljel.

Riigiprokuratuur palus Opparile mõista kuus kuud vangistust kolmeaastase katseajaga ja Nielsenile kolm kuud kolmekuulise katseajaga, kusjuures selgus, et tegemist oli näpuveaga ning mõeldud oli kolme kuud kolmeaastase katseajaga.

Kaitse taotles ringkonnakohtult maakohtu õigeks mõistva otsuse jõussejätmist ja õigusabi kulude hüvitamist täies ulatuses. Ringkonnakohus teeb otsuse 2. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles