Video ⟩ See auto rataste ette kukkunud uljas sähkutajate duo võib oma teist sünnipäeva tähistada

PP
Copy
Õnnetuses keegi viga ei saanud. Pilt on illustreeriv.
Õnnetuses keegi viga ei saanud. Pilt on illustreeriv. Foto: Konstantin Sednev

Pärnu Postimehe lugeja saatis toimetusele auto pardakaamera video, millelt on näha, kuidas kahekesi ühe tõukerattaga sõitnud mehed keerasid ootamatult autole ette.

Videole jäänud õnnetus juhtus eile Pärnus Mai tänaval.

Autojuht rääkis, et märkas uljalt sõitnud tõukerattureid juba enne õnnetust ja sõitis seetõttu lubatust aeglasemalt. Õnnetuses said sähkutajad autolt kerge löögi ja kukkusid veidi eemale, tõukeratas jäi neljarattalise stange alla. Roolikeeraja sõnutsi olid tõuksiga sõitnud mehed joobes.

Õnnetuses osalenud tõsisemalt viga ei saanud ning sähkutajad jätkasid mõne aja möödudes sõitu.

Tõukerattaga sõites järgige nelja reeglit
Tõukerattad on disainitud ühele inimesele kasutamiseks.
Tõukerattad on disainitud ühele inimesele kasutamiseks. Foto: Johanna Roos
  • Hoidke mõlemad käed juhtraual – elektritõukeratas ei ole nii stabiilne, et seda ühe käega juhtida. Kui sõitjal on vaja vaadata telefoni või teha midagi muud, tuleb kindlasti seisma jääda ja tõukerattalt maha tulla.
  • Valige õige sõidukiirus – tõukeratta kiirust piiratakse 20 kilomeetrini tunnis, teatud linna piirkondades enamgi. Oluline on, et sõitja valiks olukorra järgi õige kiiruse. Jalakäijatest möödudes tuleb võtta hoog maha ja helistada varakult kella.
  • Ärge sõitke tõukerattal mitmekesi – tõukerattad on disainitud ühele inimesele, mitmekesi sõites muutub see ebastabiilseks ja nii seate ohtu nii enda kui kaassõitja.
  • Jälgige liiklust – elektritõukerattaga on soovitatav liigelda jalgrattateel või selle puudumise korral kõnniteel, arvestama peab liikluse ja ilmastikuoludega. Kui sajab vihma või on lehed maas või tee libe, peab ette vaatama. Samuti tuleb olla ettevaatlik kõrgete äärekivide, kanalisatsiooniluukide ja löökaukude suhtes.

Allikas: Bolt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles