Meretuulepargi ühendusele hakatakse otsima kohta

Sirle Matt
, reporter
Copy
Nystedi meretuulepark Taanis Gedseri sadama lähikonnas.
Nystedi meretuulepark Taanis Gedseri sadama lähikonnas. Foto: Lauri Mutso

Rahandusministeerium esitas valitsuse 28. juuli istungile eelnõu algatada riigi eriplaneering, ühendamaks Liivi lahe meretuuleparki maismaa põhivõrguga.

Ühendus hakkab olema eeldatavalt Sindi või Kilingi-Nõmme alajaama kaudu. Meretuulepargi alajaamadest tulevad maismaa suunas merekaablid, mis jätkuvad rannikul maakaablitena kuni maismaa alajaamadeni. Edasine elektriühendus põhivõrgu alajaamani luuakse kas maakaablite või õhuliinidena.

Planeeringuala on Liivi ja Pärnu laht, maismaal Häädemeeste, Tori, Kihnu ja Saarde vald ning Pärnu linn. Territooriumi suurus kokku on ligikaudu 5404 ruutkilomeetrit. Planeeringuala on määratud omavalitsuste täpsusega, et mitte langetada ennatlikult eelvalikut.

Eelvalik langetatakse pärast riigi eriplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise algatamist ning see saab detailse lahenduse väljatöötamise aluseks. Riigi eriplaneeringu tulemusel koostatakse terviklik ruumilahendus elektriühenduste ja nende ehitiste tarbeks. Kavandini jõudmine kestab kuni kuus aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles