Otseülekanne ja galerii ⟩ Kas Aivar Mäest saab Põhja-Pärnumaa uus vallavanem?

Copy

Tänasel Põhja-Pärnumaa erakorralisel volikogu istungil valitakse uut vallavanemat. Suure tõenäosusega on ainuke kandidaat sellele ametikohale rahvusooperi Estonia eelmine peadirektor Aivar Mäe, kelle selja taha on koondunud mitu valimisliitu.

Juuni keskel hääletas senise vallavanema Rein Kontuse umbusaldamise poolt üle poole 21-liikmelisest rahvakogust. Uut kandidaati volinikel esitada polnud. Pärast ligemale kuu pikkust arutelu käis valimisliit Meie Vald välja Aivar Mäe nime, kellega volinikud kohtusid. Enamik neist suhtus Mäesse vägagi positiivselt.

Toona oli veel kandidaatide nimistus ka endine Pärnu maavanem ja Tootsi vallavanem Kalev Kaljuste, kelle selja taga oli valimisliit Inimeste Eest. Jaanus Rahula valimisliidust Inimeste Eest sõnas päev enne erakorralist volikogu, et Kaljustet nad kandidaadiks istungil ei esita. Tema on öelnud oma valimisliidu liikmetele, et on nende valik, kas nad hääletavad Mäe poolt või vastu. “Kuna see on volikogu ülene, siis koalitsiooni ja opositsiooni selles küsimuses pole,” selgitas Rahula.

Pärast ligemale kuu pikkust arutelu tõi valimisliit Meie Vald vallavanema kandidaadiks Aivar Mäe.
Pärast ligemale kuu pikkust arutelu tõi valimisliit Meie Vald vallavanema kandidaadiks Aivar Mäe. Foto: Peeter Langovits

21-kohalises volikogus on valimisliitudel Meie Vald ja Inimeste Eest viis kohta, Vändra Noortel ja Tasakaalul neli ning EKRE-l kolm mandaati.

Peale vallavanema valimise tuleb volikogu erakorralisel istungil arutlusele uue vallajuhi palga küsimus. Viimati tõsteti vallavanema töötasu, kui Rein Kontus ametisse kinnitati. Tol korral tõusis see 2820 eurolt 3200 euroni. Uue eelnõuga plaanitakse seda veel tõsta 300 euro võrra ehk 3500 euroni.

Päevakorras on veel noorte- ja revisjonikomisjonidele uute esimeeste ja aseesimeeste valimine, samuti info Vändra soojamajanduse korraldamisest ja sügiseseks kütteperioodiks valmistumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles