Pildid ⟩ Umbrohi peenras ei takista kauni kodu tiitli saamist

Copy
Pärnumaa kauni kodu laureaadid ei ole aeda kujundades palunud spetsialisti abi.
Pärnumaa kauni kodu laureaadid ei ole aeda kujundades palunud spetsialisti abi. Foto: Mailiis Ollino

Millisena kujutate teie ette hoovi, mis on pälvinud Pärnumaa kauni kodu tiitli? On see ideaalselt hooldatud, kus kasvatatakse vaid viimase aja trendikamaid lilli ja kasutatakse kalleimaid aiakujunduselemente?

Tänavused Pärnumaa kauni kodu tiitlid rändasid Pärnu-Jaagupisse ja Pulli külla. Aedasid külastades ja laureaatidega rääkides selgus, et kauni koduõue rajamiseks ei peagi ööd-päevad läbi vaeva nägema ja usinalt rahakotiraudu avama – vaja on vaid nutikaid lahendusi.

Aeda kujundades tasub silmad lahti hoida

Kui tänavu aasta kauni kodu laureaadid Helen ja Arbo Mägi endale Pärnu-Jaagupisse 21 aastat tagasi kodu ostsid, ümbritses maja vaid murulapp, paar õunapuud ja põllumaa. Nüüdseks on pererahvas suutnud väikesele kinnistule luua otsekui väikese pargi, kus hea jalutada ja sealset ilu nautida. Maja ees on eri okaspuuvormid ühes suurte maakividega. Siseõuelt leiab mõnusa avara puhkeala koos varjualuse ja terrassiga, mis kujundatud sobiva õuemööbli, lillekastide ja -amplitega. Istutusaladel on eri taimed ja vormid, mis pakuvad nii lehe- kui õieilu.

Seejuures ei ole perekond aeda kujundades palunud spetsialisti abi, vaid kõik on ise tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles