Sotside minister kandideerib Pärnumaal esinumbrina

Pärnu Postimees
Copy
Sel nädalal kohtus tervise- ja tööminister Peep Peterson Pärnus bussijuhtidega, kuulamaks ära nende mured.
Sel nädalal kohtus tervise- ja tööminister Peep Peterson Pärnus bussijuhtidega, kuulamaks ära nende mured. Foto: Urmas Luik

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) andis täna teada, et nende esinimbrina pürib märtsis Pärnumaalt riigikokku tervise- ja tööminister Peep Peterson.

Sotside Pärnumaa juhatus otsustas selle nädala alguses, et teeb erakonnale ettepaneku kinnitada Peterson Pärnumaa piirkonna esinumbriks.

Peterson avaldas pressiteate vahendusel, et tema arvates peaksid siinsed sihid olema piirkondlik palgatõus ja inimestele kindlustunde tagamine. Samuti loeb ta tähtsaks tugevat majandus, millel rajanevad stabiilsed töökohad ja sissetulek.

“Kandideerin, sest mulle on südamelähedased töötingimuste ja palgataseme teemad, peale selle muidugi tervishoid,” avaldas Peterson. “Peagi algavatel Pärnumaa kohtumistel kavatsen kõik need teemad võtta terava tähelepanu alla. Inimeste palgad ja elukvaliteet Pärnumaal peavad tõusma!”

Peterson teab, et SDE ridades Pärnumaalt parlamenti pürgida on lihtne ülesanne. “Siiski, ma põhimõtteliselt ei ole nõus sellega, et teised erakonnad loovutavad Pärnumaa EKRE-le, mis müüb valijatele probleeme ja konflikte lahenduste pähe,” seletas ta. “Peame otsima lahendusi muredele, mis reaalselt Pärnumaa inimesi iga päev puudutavad.”

Petersoni sõnutsi peab riigi regionaalpoliitika toetama Pärnumaa ettevõtete konkurentsivõimet ja seeläbi inimeste kindlustunnet ja sissetulekut.

SDE esimees Lauri Läänemets avaldas lootust,  et nende erakonna siinne piirkond saab uute tublide inimestega uue hingamisel. Tema väitel sümboliseerib Petersoni siin kandideerimine erakonna tagasipöördumist oma juurte juurde. “Sotsiaaldemokraatide fookuses peab olema ausa tööinimese heaolu,” märkis Läänemets.

Tervise- ja tööminister Peep Peterson töötas viimased üheksa aastat Eesti ametiühingute keskliidu juhatuse esimehena. Ta on töötukassa nõukogu esimees, kuulunud haigekassa nõukokku ja rahvusvahelise transporditöötajate föderatsiooni juhatusse.

Peterson on lõpetanud Tallinna majanduskooli õigusteaduse erialal. Ta on õppinud Tartu ülikoolis õigusteadust ja ajakirjandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles