Kunagine Pärnu abilinnapea panustab turismi arengusse

PP
Copy
Rainer Aavik töötas üle viie aasta Pärnu abilinnapeana.
Rainer Aavik töötas üle viie aasta Pärnu abilinnapeana. Foto: Mailiis Ollino

Ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) ja KredExi ühendasutuse turismiosakonda hakkab juhtima Pärnu kunagine abilinnapea Rainer Aavik.

Aavik avaldas, et soovib uues ametis koos meeskonna ja partneritega anda parima turismi taastumiseks ja edasiseks kasvuks. “Turismisektor kogu maailmas on viimastel aastatel olnud tugevalt mõjutatud järjestikusest tervise-, energia- ja julgeolekukriisist. Tänu valdkonnas tegutsejate pingutustele on Eesti külalistel ja siseturistidel võimalik jätkuvalt tarbida väga heal tasemel teenuseid,” rääkis Aavik. “Siiski on kriisiaastad toonud suure tööjõupuuduse ning kasvanud energia- ja toorainehinnad on seadnud surve alla turismiteenuste maksumuse ja kvaliteedi.”

Aaviku sõnutsi tuleb süsteemselt panustada Eesti kui turismisihtkoha arengusse ja rahvusvahelisse nähtavusse. Ta tõi esile, et 2022–2025 turismistrateegia küll kirjeldab põhjalikult lähiaastate plaane, kuid seda ellu viies tuleb säilitada paindlikkus.

Aavik töötas varem sotsiaalministeeriumis Tallinna haigla projektijuhina, üle viie aasta Pärnu abilinnapeana ja enne seda EASis konsultandina. Pärnu abilinnapeana oli Aavik SA Pärnumaa Arenduskeskuse ja MTÜ Lääne-Eesti Turismi nõukogu liige ning juhtis SA Pärnumaa Turismi nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles