Kooliaasta alguspäevil saab linnabussides tasuta sõita

PP
Copy
Tasuta bussisõidu kasutamise võimaldamisega propageeritakse ühistransporti kui loodussäästlikumat liikumisviisi.
Tasuta bussisõidu kasutamise võimaldamisega propageeritakse ühistransporti kui loodussäästlikumat liikumisviisi. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus lubab kõigil ühistranspordi kasutajatel Pärnu linnabussides kuuel järjestikusel päeval tasuta sõita.

Tasuta sõiduõigus algab kolmapäeval, 31. augustil kell kolm hommikul ja lõpeb esmaspäeval, 5. septembril kell 2.59 varahommikul.

Bussikaardi valideerimine on sel ajal soovituslik, kaarti valideerides sellelt raha ei võeta. Bussijuhid tasuta sõiduõiguse ajal pileteid ei müü ning perioodipiletite kehtivusaeg tasuta sõidupäevade arvelt ei pikene.

Pärnus on aastate jooksul kujunenud hea tava võimaldada kooliaasta alguse ja linnas samal ajal toimuva Jüri Jaansoni kahe silla jooksu ajal (tänavu toimub see 3. ja 4. septembril) kõigile soovijatele lühiajalist linna ühistranspordi tasuta kasutamist.

Tasuta bussisõidu kasutamise võimaldamisega propageeritakse ühistransporti kui loodussäästlikumat liikumisviisi ning pööratakse inimeste tähelepanu harrastusspordi ja füüsilise aktiivsuse olulisusele.

Samal ajal lihtsustab prii bussisõit linnabusside esmakordsetel kasutajatel – näiteks õppuritel ja tudengitel – linna ühistranspordiga tutvumist. Lapsevanematele aga annab see hea võimaluse teha kooliteed alustava lapsega kooli ja kodu vahel tutvustav bussisõit, et näidata, milline hakkab olema lapse igapäevane koolitee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles