PPA otsib nime kolmele uuele veesõidukile

Karl Hütt
, reporter
Copy
Uus kaater sarnaneb praegu kasutusel oleva veesõidukiga Pikne.
Uus kaater sarnaneb praegu kasutusel oleva veesõidukiga Pikne. Foto: PPA

2023. aastal saab politsei- ja piirivalveamet (PPA) endale kolm uut veesõidukit – ühe kaatri ja kaks mootorpaati. Kombekohaselt antakse suurematele veesõidukitele oma nimi, mistõttu kuulutab PPA välja nimekonkursi.

PPA mereturvalisuse grupi juht Marge Kohtla rääkis, et kaater sarnaneb Pikse ja Udriaga ning kaks mootorpaati on Piiri-Liisu ja Kessu aluste tüüpi.

Kasutusele võetavad mootorpaadid on Piiri-Liisu moodi.
Kasutusele võetavad mootorpaadid on Piiri-Liisu moodi. Foto: Ppa

“Plaanide kohaselt saavad uued veesõidukid endale nii Kärdla, Kuressaare kui Pärnu politseijaoskond, kus neid hakatakse kasutama otsingu- ja päästetöödel ning õiguskorra kaitseks ja järelevalvetegevuseks, vajadusel haigete transpordiks või merepiiri valvamiseks,” rääkis Kohtla.

Kohtla sõnutsi peab veesõidukile sobiv nimi peab olema valitud loodusnähtuste või veelindude hulgast, iseloomustama veesõidukit ja selle tööpiirkonda või olema naise- või kohanimi. 

Nimi peab selgelt erinema teistest Eestis registreeritud laevanimedest ja olema raadioeetris selgelt arusaadav. Nimes ei tohi kasutada sõna “Eesti” ega selle võõrkeelseid vasteid ning see ei või olla vastuolus heade kommetega. 

Pakkuda võib rohkem kui ühe nime ja oma pakkumised saab kirja panna PPA Facebooki lehel või siin: https://bit.ly/kaatritele-nimi

Nimekandidaate saab esitada 25. augustist kuni 1. septembrini.

Seejärel vaatab komisjon kõik laekunud nimepakkumised üle ja valib igale veesõidukile välja parima. Enim hääli kogunud nime pakkujale on välja pandud auhind PPA meenetest. Uued veesõidukid ehitab Baltic Workboats AS. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles