Pildid ja video ⟩ Usinad neljajalgsed näitavad oskusi keelatud ainete otsimisel

Copy

Järgmiste päevade jooksul selgitatakse Pärnus välja Baltimaade parim tubakakoer. Täna keskpäeval Reiu puhkekeskuses alanud tubakakoerte meistrivõistlustele oli kokku tulnud 15 neljajalgset, kes elevusest niutsudes võistlustulle astusid.

Mõõduvõtus osalevad kutsad nii siinsest maksu- ja tolliametist (MTA) kui Lätist ja Leedust, aga ka päästeametist. Tavapäraselt on võistlusel osalenud soomlasedki, kes paraku seekord Eestisse tulla ei saanud.

Baltimaade parima tubakakoera väljaselgitamiseks võetakse mõõtu kolmel päeval. Täna pidid neljajalgsed näiteks leidma ritta pandud kastidest üles need, kus sees on tubakat. Enda oskusi suitsukraami otsimisel saavad koerad näidata veel nii kettagolfirajal, autodes kui ruumides.

MTA tolliosakonna keeldude ja piirangute talituse juhataja Piret Tinkus avaldas, et viimati peeti sellist võistlust 2019. aastal Lätis, mistõttu on tal hea meel, et lähiriikide koerajuhid saavad üle aastate taas kohtuda. “Jah, võistluse võitmine on oluline, aga ka need sidemed, mis sa siit saad,” märkis Tinkus. “Sa näed, kuidas su kolleegid otsivad oma koertega ja õpid neilt. See on selle kokkusaamise suurim pluss.”

Võistluskohalgi oli näha, kuidas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles