Veerand sajandit ametis olnud maakohtu esimees tegi ajalugu

Copy
Kuigi Rubo Kikerpill peab kohtunikutööd raskeks, leiab ta, et see amet on väga huvitav.
Kuigi Rubo Kikerpill peab kohtunikutööd raskeks, leiab ta, et see amet on väga huvitav. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohtu pikaajaline kohtunik Rubo Kikerpill jäi pensionile. Tema viimane tööpäev oli möödunud nädala kolmapäeval ja kui noortel algas uus kooliaasta, algas temagi elus uus peatükk. 

Kikerpill oli pea 30 aastat Pärnumaa kohtunik ja sellest 25 aastat ehk veerand sajandit Pärnu maakohtu esimees. Kuid järgmise aasta 13. mail saab ta 68aastaseks, siis ületab tema vanus seadusega määratud kohtuniku teenistusvanuse. Nii otsustas ta juba sel aastal hakata vanaduspõlve nautima.

Mis tunne on pärast nii pikka karjääri pensionile minna?

Ütleme nii, et keerulised tunded on. Loomulikult on pea minu terve teadlik elu möödunud siin kohtumajades pinke kulutades.

Ühtepidi on hea meel, et sai palju ära tehtud ja antud nii linnale kui ühiskonnale. Teisalt on aeg aru anda, et tuleb endaga tegelda, hakata rohkem lugema, reisima ja isegi sporti tegema. Kuigi see ei ole mulle päris võõras olnud, saab sellega nüüd järjekindlamalt tegelda.

Kuid ma tunnen ennast hästi ja lähen pensionile kerge südamega.

Sel suvel ei võtnud ma isegi missioonitundest puhkust välja. Lasin teistel puhata ja olin üksi valves kuus nädalat jutti. Suure hulga asju lahendasin ära, mis uksest ja aknast sisse sadas! (Naerab.)

See oli minu tänuavaldus kõigile kolleegidele. Nüüd hakkan puhkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles